Papa Francisc, mesaj pentru MAFIOŢII din Napoli VIDEO

Papa Francisc le-a cerut membrilor criminalității organizate să renunțe la violență și exploatare și să oprească "lacrimile mamelor din Napoli", după ce a vizitat sâmbătă unul dintre cartierele cele mai violente și mai afectate de traficul de droguri din oraș.

21 mart. 2015, 15:45
Papa Francisc, mesaj pentru MAFIOŢII din Napoli VIDEO

Papa Francisc, aflat într-o călătorie de o zi în Napoli, a condamnat și corupția politică într-un discurs susținut în cartierul Scampia, bastionul clanurilor Camorra, versiunea din Napoli a mafiei siciliene, potrivit Agerpres. El a vorbit în apropierea unui proiect imobiliar în formă de barcă, numit Le Vele, aflat într-o stare deplorabilă, un loc atât de periculos încât până și polițiștilor le este frică uneori să intre.

Suveranul Pontif le-a cerut localnicilor din zonă, care adesea se transformă într-un câmp de bătălie între clanurile din Camorra care se luptă între ele pentru controlul traficului de droguri și extorcarea afacerilor locale, să nu le permită infractorilor să-i lase fără speranță.

Mai târziu, în cadrul unei slujbe în centrul orașului, Francisc le-a cerut napolitanilor „să reacționeze cu fermitate împotriva organizațiilor care exploatează și corup tineri, care îi exploatează pe săraci și pe cei slabi printr-un trafic de droguri cinic și alte infracțiuni”.

Criminalilor și complicilor lor, eu, astăzi, le repet, umil și frățește: convertiți-vă la dragoste și justiție. Este posibil să reveniți la cinste. Lacrimile mamelor din Napoli vă cer acest lucru„, a mai spus Papa Francisc.

În cartierul Scampia, unde drogurile se vând la vedere și șomajul în rândul tinerilor este de peste 40%, Papa Francisc a ascultat o imigrantă filipineză și un șomer italian vorbind despre dificultățile lor, în timp ce un magistrat a vorbit despre „delincvență juvenilă, disperare și moarte” la Napoli.

Papa i-a apărat pe imigranți, afirmând că nu pot fi considerați „ființe umane de mâna a doua”. De asemenea, Suveranul Pontif a cerut salarii corecte pentru muncitori și a condamnat corupția în viața publică. „Câtă corupție există în lume! Sper să aveți curajul să curățați orașul și societatea pentru ca să dispară această duhoare a corupției„, a spus el.

Papa a fost ovaționat de mulțime după ce a spus „Maica Domnului fie cu voi” în dialect napoletan.

CITEŞTE ŞI: PAPA FRANCISC, despre PĂCATUL GRAV pe care îl comit oamenii