Papa Francisc nu a scapăt de ”bisturiu”. Cine este chirurgul care l-a operat pe Suveranul Pontif

Papa Francisc a fost operat la abdomen, din cauza unei hernii. Aceasta se formează peste o cicatrice rezultată în urma unei intervenții chirurgicale mai vechi, astfel încât operația prezenta o doză de risc pentru un pacient de 86 de ani. Vaticanul a anunțat că Papa a fost operat de Sergio Alfieri, același chirug care l-a mai operat cu doi ani în urmă.

07 iun. 2023, 20:09
Papa Francisc nu a scapăt de ”bisturiu”. Cine este chirurgul care l-a operat pe Suveranul Pontif

Papa Francisc nu a  scapat de o nouă intervenție chirugicală. Anunțul a fost făcut de Vatican, deși a existat o perioadă în care s-a vehiculat ideea că nu este neapărat necesară o astfel de intervenție.

„El a fost operat la peretele abdominal sub anestezie generală. Astfel, agenda Suveranului Pontif a fost eliberată. Toate evenimentele au fost anulate până pe 18 iunie”, se arată într-un comunicat oficial emis de Vatican.

Citește și  Un șofer a primit o amendă colosală, pentru depășirea vitezei, deși conducea ”doar” cu 82 de km/h. El trebuie să scoată din buzunar o sumă cu 6 cifre

Pentru că operația a fost una cu o doză de risc, pentru un pacient de 86 de ani, cum este Papa Francisc, intervenția chirurgicală a fost efectuată de același chirurg care la oprat și acum doi ani, Sergio Alfieri.

Cine este chirurgul carel-a operat pe Papa Francisc

Sergio Alfieri a făcut peste 9.000 de operații până acum și provine din „școala de chirurgi apropiați de papi”.  El expert în chirurgia pancreasului, pancreatită acută, chirurgia stomacului, precum și în chirurgia tumorilor abdomino-pelvine și chirurgia metastazelor hepatice ale cancerului colorectal.

Citește și  Încă o femeie îl acuză pe Andrew Tate de viol. Britanica se alătură altor trei compatrioate care îl dau în judecată pe controversatul milionar

Alfieri a fost elevul chirurgului Giovanni Battista Doglietto, care, la rândul său, a făcut parte din echipa lui Francesco Crucitti, intrat în istorie drept chirurgul lui Ioan Paul al II-lea, pentru că l-a operat de trei ori pe acesta, potrivit ANSA.

Intervenția chirurgicală pe care a suferit-o Papa Francisc a avut loc la policlinica Gemelli, din Roma.