Un șofer a primit o amendă colosală, pentru depășirea vitezei, deși conducea ”doar” cu 82 de km/h. El trebuie să scoată din buzunar o sumă cu 6 cifre

A fost consemnată cea mai mare amendă din istorie pe care a plătit-o un șofer pentru depășirea vitezei, deși conducea ”doar” cu 82 km/h. Suma pe care o are de achitat acum este una uriașă, cu 6 cifre.

07 iun. 2023, 17:19
Un șofer a primit o amendă colosală, pentru depășirea vitezei, deși conducea ”doar” cu 82 de km/h. El trebuie să scoată din buzunar o sumă cu 6 cifre

O amendă astronomică i-a fost administrată unui șofer din Finlanda, pentru depășirea vitezei, în ciuda faptului că el conducea ”doar” cu 82 de kilometri pe oră. Acest lucru a fost posibil din cauza faptului că în zona respectivă limita de viteză era de 50 de kilometri pe oră. Pentru că a depășit viteza legală cu mai mult de 30 de kilometri pe oră, șoferul a primit o amendă de 121.000 de euro!

Este cea mai mare amendă pe care a primit-o un șofer pentru depășirea vitezei, în ciuda faptului că viteza înregistrată era sub 100 km/h.

Citește și Butonul minune care îți găsește Wi-Fi, la nevoie. Facebook are această opțiune, la îndemâna oricui

Din fericire pentru el, șoferul chiar are de unde să achite această amendă colosală.  Anders Wiklof, șoferul amendat,  este fondator al unui  imperiu de afaceri, în Finlanda. El este multimilionar și cel mai bogat om din Insulele Aland, o regiune autonomă din Finlanda.

Tocmai pentru că are un venit foarte mare s-a ajuns la situația în care cuantumul amenzii să fie așa de mare. În Finlanda, calculul amenzii pentru depășirea vitezei ține cont atât de numărul kilometrilor cu care a fost depășită limita legală, dar și de veniturile șoferului care încalcă restricțiile.

Citește și Cât costă să renovezi un apartament sau să construiești o casă în 2023. Ce prețuri practică meseriașii vara aceasta

Deloc deranjat de amenda primită, chiar conștient că a încălcat legea, omul de afaceri nu doar că a achitat suma, dar și-a cerut și scuze pentru comportamentul său pe șosea.

„Regret foarte mult cele întâmplate”, a declarat Anders Wiklof, în presa locală.

Wiklof nu se află la prima amendă de acest gen, el a mai achitat în trecut alte amenzi asemănătoare, tot pentru depășirea vitezei: una de 64.000 de euro și alta de 95.000 de euro.

În afara amenzii primite acum, milionarul finlandez s-a ales și cu reținerea permisului de conducere pentru 10 zile.