Papa Francisc, primit de preşedintele Klaus Iohannis la Cotroceni. Papa Francisc a salutat garda de onoare în limba română

Președintele Klaus Iohannis l-a primit pe Sanctitatea sa, Papa Francisc, la Palatul Cotroceni. A fost un ceremonial specific vizitelor șefilor de stat, urmat de o reuniune cu sute de invitați, inclusiv preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu. 

RomaniaTV.net
31 mai 2019, 06:37

Papa Francisc a început vineri, la Bucureşti, o vizita de trei zile în România. Sub motto-ul „Să mergem împreună!”, Sanctitatea Sa va vizita şi Iaşiul, Blajul, precum şi sanctuarul marian de la Şumuleu-Ciuc.

Papa Francisc a ajuns vineri, la ora 11.15, pe Aeroportul Otopeni, unde a fost întâmpinat de preşedintele Klaus Iohannis. Delegaţia a plecat apoi spre Palatul Cotroceni. Şeful statului l-a întâmpinat pe Papa Francisc alături de soţia sa, Carmen. Din delegaţia care l-a primit pe Suveranul Pontif au făcut parte toţi consilierii prezidenţiali şi de stat.

„E o zi frumoasă, o zi importantă”, a spus preşedintele înainte de sosirea Suveranului Pontif.

Papa a fost salutat, pe platoul de ceremonii, de un grup de copii şi tineri de la Consiliul Naţional al Elevilor, Alianţa Naţională a Studenţilor din România, Consiliul Tineretului din România, Şcoala Concordia, de la corurile Cantus Mundi şi Madrigal, Cercetaşii României şi Asociaţia Naţională a Surzilor din România, care au fluturat steguleţe ale României.

Suveranul Pontif a salutat Garda de Onoare în limba română. El a strâns mâna fiecărui membru al delegaţiei prezidenţiale şi al celei a Bisericii Catolice. La finalul ceremoniei, cei prezenţi pe Platoul Marinescu au strigat „Vivat Papa!” şi au aplaudat.

Ulterior, Papa Francisc se va întâlni şi cu premierul Viorica Dăncilă, cu ambasadori, cu reprezentanţi ai societăţii civile, cu Patriarhul Daniel şi cu membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Cele mai importante activităţi de masă la care va participa Papa Francisc la Bucureşti vor avea loc la ora 17.00, la Catedrala Mântuirii Neamului, unde, împreună cu Patriarhul Daniel, va spune rugăciunea „Tatăl nostru”, apoi va saluta mulţimea, şi la ora 18.00, la Catedrala Sf. Iosif, unde va prezida Sfânta Liturghie. Suveranul Pontif va părăsi Catedrala Sf. Iosif după liturghie şi va merge, în papamobil, pe Calea Victoriei până în faţa Ateneului şi a Palatului Regal. În timp ce va saluta mulţimea, pe scena amplasată în centrul Bucureştiului vor avea loc momente artistice.