Papa Francisc și-a pregătit mormântul. Locul pe care Suveranul Pontif l-a ales pentru odihna veșnică

Papa Francisc a făcut un anunț care a părut îngrijorător pentru mulți oameni. Deși a spus că nu are de gând să demisioneze, Papa Francisc a dezvăluit că și-a pregătit mormântul în cea mai mare biserică din Roma, acolo unde alți cinci papi sunt înmormântați.

13 dec. 2023, 11:58
Papa Francisc și-a pregătit mormântul. Locul pe care Suveranul Pontif l-a ales pentru odihna veșnică

Papa Francisc a dezvăluit o informație pe care mulți italieni nu au primit-o cu brațele deschise.

Citește și Care au fost primele cuvinte ale papei Francisc când a aflat că a fost ales

Deși a spus că nu are de gând să demisioneze, Papa Francisc a mărturisit că și-a pregătit mormântul în cea mai mare biserică din Roma, acolo unde alți cinci papi sunt înmormântați.

Papa Francisc susține că nu are de gând să demisioneze, deși problemele de sănătate s-au agravat în ultimul an.

Papa a mărturisit, în schimb, că și-a pregătit mormântul în Santa Maria Maggiore, cea mai mare biserică din Roma dedicată Fecioarei Maria.

Acolo sunt înmormântați alți cinci papi. De asemenea, Suveranul Pontif a mai spus că și-ar dori să simplifice ritualul funeraliilor papale.

Suveranul Pontif a suferit o operație în luna iulie

Într-un interviu acordat recent, papa a vorbit și despre demisia predecesorului său Benedict al 16-lea: ”a fost un om mare și umil, care, atunci când și-a dat seama de limitările sale a avut curajul să spună ”destul”.

Suveranul Pontif tocmai și-a revenit după o inflamație acută la plămâni, care l-a forțat să-și anuleze călătoria planificată la summitul climatic COP28.

Având în vedere starea sa de sănătate, pentru anul acesta are deocamdată confirmată o singură călătorie, în Belgia. Nu e sigur că va da curs invitațiilor de a merge în Argentina și Polinezia, potrivit Crux.com.

Suveranul de la Vatican a fost supus unei intervenții chirurgicale în luna iulie, însă acum, potrivit medicului său, se simte perfect, iar operația a fost un real succes.

Citește și Papa Francisc dezminte demisia de la Vatican: „Dumnezeu ne va spune, sunt încă în viaţă”

Chirurgul a declarat că toate problemele de sănătate ale Papei Francisc au fost eliminate și tratate cu succes, asigurând publicul că Suveranul Pontif nu mai are nevoie de nicio altă intervenție.

Cu umor caracteristic, Papa Francisc a glumit chiar cu medicul său, întrebându-l în glumă când trebuie să vină pentru a treia operație.