Papa Francisc: „Sunt încă în viaţă, deşi unele persoane m-au vrut mort!”

Papa Francisc a povestit că după operaţia la colon unii cardinali discutau pentru a-i alege succesorul. Suveranul pontif spune că, din fericire, în prezent starea sa de sănătate este una bună.

21 sept. 2021, 21:09
Papa Francisc: „Sunt încă în viaţă, deşi unele persoane m-au vrut mort!”

Papa Francisc s-a operat la colon la începutul lunii iulie şi povesteşte cum unii cardinali s-au reunit imediat în perspectiva unui conclav pentru a-i alege succesorul, relatează marţi AFP şi Reuters.

Papa Francisc: Sunt încă în viaţă

Citeşte şi Papa Francisc încurajează oamenii să se vaccineze: „La Vatican, toţi sunt imunizaţi”

Suveranul Pontif a fost întrebat în cadrul unei întâlniri informale  cu aproximativ 50 de iezuiţi slovaci despre starea sa de sănătate, după operaţia pe care a suferit-o în luna iulie. Acesta a fost spitalizat timp de 10 zile.

„Sunt încă în viaţă. Deşi unele persoane m-au vrut mort. Ştiu că au existat chiar întâlniri între prelaţi care au considerat că starea papei era mai gravă decât se anunţase. Ei pregăteau conclavul. Răbdare! Slavă Domnului, sunt bine!”, a declarat suveranul pontif în timpul vizitei din Slovacia.

Acesta a mai precizat în timpul întâlnirii cu grupul de iezuiţi că nu a vrut să se opereze, însă a fost convins de un asistent medical.

„Asistenţii medicali înţeleg uneori mai bine situaţia decât medicii, deoarece ei se află în contact direct cu pacienţii”, a afirmat suveranul pontif.

Într-un interviu difuzat la radio la începutul lunii septembrie, papa Francisc i-a mulţumit asistentului medical, spunând că i-a salvat viaţa. Suveranul pontif a negat, de asemenea, zvonurile că se gândeşte să demisioneze şi a afirmat că trăieşte „o viaţă total normală” după operaţia care a fost un succes.

Francisc a fost ales papă în 2013 după demisia surpriză a predecesorului său Benedict al XVI-lea, primul papă care a renunţat la tronul Sfântului Petru în ultimele câteva secole, potrivit Aerpres. 

Citeşte şi Român din Bacău, hirotonit preot de Papa Francisc: „Dorinţa mea a apărut încă din copilărie”