Papa Francisc va fi supus unei „mici intervenţii” chirurgicale abdominale

Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, va fi supus unei intervenţii chirurgicale la abdomen miercuri după-amiază la spitalul Gemelli din Roma, a anunţat Vaticanul într-un comunicat.

07 iun. 2023, 13:24
Papa Francisc va fi supus unei „mici intervenţii” chirurgicale abdominale

Echipa medicală a Papei Francisc a decis în ultimele zile că este necesară o intervenţie chirurgicală şi este de aşteptat ca el să rămână în spital timp de „câteva zile” pentru a se recupera.

El va fi operat la peretele abdominal sub anestezie generală, a precizat Vaticanul.

Papa Francisc urma să fie internat în spital după audienţa săptămânală de miercuri dimineaţă de la Vatican, unde nu a făcut nicio menţiune despre operaţia planificată.

Marţi, el a fost la spitalul Gemelli pentru a face un control şi a petrecut în instituţia medicală circa 40 de minute.

Papa, care a marcat în martie cea de-a zecea aniversare a pontificatului său, foloseşte adesea un scaun cu rotile sau un baston pentru a merge, din cauza unor dureri persistente la genunchi.

În iulie 2021, i s-a extirpat o parte din colon în cadrul unei operaţii menite să rezolve o afecţiune intestinală dureroasă numită diverticulită. El a declarat la începutul acestui an că afecţiunea a revenit.

Papa a declarat anul trecut că nu a dorit să se opereze la genunchi deoarece anestezia generală pentru operaţia la colon i-a adus efecte secundare neplăcute.

Citeşte şi: Val de solidaritate pentru Apo. În 24 de ore s-au strâns peste 32 de mii de euro pentru repatrierea trupului tanărului italian decedat într-un accident în Australia. Prietenul său român a fost şi el implicat