Păpădia te reface după o criză de bilă

Când greața, vărsăturile și durerile te vlăguiesc, plantele cu efect de stimulare a secreției biliare și de evacuare a bilei de un real ajutor în perioada de însănătoșire.

01 mart. 2017, 11:45
Păpădia te reface după o criză de bilă

Din rădăcină de păpădie poți face o infuzie pentru care ai nevoie de o linguriță de plantă și 200 ml de apă clocotită. După o infuzate de 30 de minute, bei ceaiul de-a lungul zilei, împărțind infuzia în 4 doze. Un alt remediu este tinctura de păpădie. Din ea poți să iei câte o linguriță de 3 ori pe zi, pe care o amesteci cu o jumătate de pahar cu apă.

Citeşte şi Cum reglezi nivelul colesterolului cu ajutorul remediilor naturiste

Lavanda și anghinarea alină durerile

Dacă suferi de colecistită, iar secreția de bilă este evacuată cu greu, inflamația care apare îți dă dureri ascuțite în partea dreaptă a abdomenului. Crampele de nesuportat pot și calmate și cu o cură de pulbere de lavandă. Levănțica reglează activitatea bilei și-i crește secreția. Pulberea o poți cumpără ca atare din magazinele cu produsele naturiste sau o prepari cu ajutorul unei râșnițe electrice. O păstrezi într-un recipient închis ermetic și iei din ea o linguriță de pulbere, de 3 ori pe zi, între mese.

Durerea o poți diminua și cu tinctură de anghinare. Este un leac utilizat mai ales în caz de pietre la bilă manifestate prin dureri intercostale intermitente. Cu tinctura aceasta ții o cură de 90 de zile. După fiecare masă principală, pui 30 de picături într-un pahar cu apă, amesteci bine și-l bei cu înghițituri mici.

Extrapont

Anghinarea o poți folosi și sub formă de ceai făcut din 2 lingurițe de plantă și o cană cu apă fiartă. Este necesar să-l prepari de 2 ori pe zi.

Pietrele biliare sunt prevenite cu armurariu

Prin stimularea secreției de bilă și prin ușurarea eliminării ei, decoctul sau tinctura de armurariu previn pietrele biliare. Din tinctură se recomandă o linguriță de tinctură amestecată cu 100 ml de apă, de 3 ori pe zi. Pentru decoctul de amurariu, îți trebuie 2 lingurițe de semințe și o cană cu apă fiartă.

Pont

Bea decoctul de armurariu cu o jumătate de oră înainte de masă.

Află cum să folosești păpădia pentru arsuri de stomac AICI.