Papahagi: Plec din PDL dacă Preda, Baconschi, Paleologu şi Funeriu vor fi excluşi

Vicepreşedintele Fundaţiei Creştin-Democrate Adrian Papahagi a anunţat pe Facebook că va demisiona din partid dacă Cristian Preda, Teodor Baconschi, Teodor Paleologu şi Daniel Funeriu vor fi excluşi din formaţiune la propunerea lui Alin Popoviciu.

RomaniaTV.net
28 mai 2013, 17:05
Papahagi: Plec din PDL dacă Preda, Baconschi, Paleologu şi Funeriu vor fi excluşi

„Nu am reacţionat la declaraţiile ultimelor zile, dar dacă sunt excluşi din PDL tocmai oamenii care credibilizează partidul în ochii electoratului de dreapta, nu voi aştepta nici 5 minute să-mi dau demisia în semn de solidaritate. Mă întreb ce om normal la cap ar putea sta pe gânduri când vine vorba să aleagă între Alin Popoviciu şi Cristian Preda + Teodor Baconschi + Toader Paleologu + Daniel P. Funeriu. Am aderat la PDL pentru a fi coleg cu aceşti oameni, nu cu Popoviciu, şi voi părăsi partidul alături de ei dacă se ajunge până acolo”, a scris Papahagi.

Vicepreşedintele PDL Alin Popoviciu a declarat, marţi, pentru ROMÂNIATV.NETva propune în şedinţa de luni a BPN excluderea lui Cristian Preda, Teodor Baconschi, Teodor Paleologu şi Daniel Funeriu pe motiv că nu vede de ce trebuie ţinuţi în partid oameni care atacă în fiecare zi PDL.

„Sunt în  favoarea excluderilor. Sunt oameni care au primit ceva de la acest partid, oameni care au intrat în acest partid şi care au avut  numai de câştigat: Cristian Preda, fără nicio problemă, Sever Voinescu, Teodor Baconschi. Domnul Funeriu se implică şi discută despre un alt partid, este omul care umblă foarte mult în ţară cu Mişcarea Populară şi încearcă să convingă oameni din organizaţiile PDL să intre în noua construcţie politică, dar nu prea are succes. Ne spun membrii din judeţe că au fost contactaţi de către domnul Funeriu. Şi domnul Funeriu trebuie dat afară. Şi mulţi alţii: sunt parlamentari care sunt în tot felul de negocieri. Îmi spun colegii mei liberali şi îmi dau nume de membri PDL care sunt în discuţii cu ei de luni de zile şi tot bat pe la uşile lor şi nu-i primesc… Mi se pare normal să-i dăm noi afară”, a explicat pentru RTV.NET, vicepreşedintele PDL Alin Popoviciu.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, fiind întrebat despre eventuala excludere din partid a lui Cristian Preda, Teodor Baconschi sau Theodor Paleologu, că la şedinţa BPN de peste o săptămână se vor lua anumite măsuri, pentru a nu fi corelate acţiunile PDL cu cele ale „altui partid”.