Papandreou va demisiona după formarea unui nou Guvern de coaliţie

Şedinţa de duminică a Cabinetului va fi ultima cu Papandreou ca prim-ministru, a declarat un purtător de cuvânt al Guvernului, într-un comunicat. Printre candidaţii pentru postul de premier figurează Petros Moliviatis şi Loukas Papaimos.

RomaniaTV.net
06 nov. 2011, 13:28
Papandreou va demisiona după formarea unui nou Guvern de coaliţie

Premierul grec, Giorgios Papandreou, va demisiona după ce componenţa noului Guvern de coaliţie va fi decisă, au anunţat duminică oficiali greci, citaţi de CNN.

Şedinţa de duminică a Cabinetului va fi ultima cu Papandreou ca prim-ministru, a declarat un purtător de cuvânt al Guvernului, într-un comunicat. Şedinţa se va concentra pe probleme legate de reuniunea grupului euro de luni, la care ministrul de Finanţe, Evangelos Venizelos, va reprezenta Grecia, precizează comunicatul.

Venizelos ar putea să-şi menţină postul de ministru de Finanţe în noul Guvern, au declarat surse citate de televiziunea elenă. Printre candidaţii pentru postul de premier figurează Petros Moliviatis şi Loukas Papaimos, precizează televiziunea.

Noul Guvern ar urma să fie menţinut timp de patru luni, potrivit unor surse citate de televiziunea elenă, iar la începutul primăverii vor fi organizate alegeri.

Papandreou, care s-a oferit sâmbătă să se retragă din funcţie, cere de mai multe luni opoziţiei de dreapta să contribuie la formarea unui Guvern de uniune naţională pentru a salva ţara de la o derivă în care este ameninţată de faliment şi ieşirea din zona euro.