Păpuşa romă Lulica are pagină de Facebook

Lulica, prima păpuşă cu trăsături specifice femeilor din comunitatea romilor, îmbrăcată în haine tradiţionale şi accesorizată cu nelipsiţii bănuţi, are şi pagină de Facebook şi poate fi cumpărată şi de pe Internet.

RomaniaTV.net
10 mai 2012, 18:03
Păpuşa romă Lulica are pagină de Facebook

Păpuşa romă Lulica poate fi cumpărată de pe Internet la preţuri între 80 şi 150 de lei, în funcţie de cât de bine este îmbrăcată. Iar cei care, înainte de a o achiziţiona, vor să afle mai multe despre ea, găsesc fotografii şi informaţii pe pagina ei de Facebook.

Metodele de promovare ale Lulicăi au avut succes, primul stoc, de 500 de bucăţi, fiind deja epuizat.

Păpuşa Lulica este creaţia Asociaţiei Romilor Nomazi şi Căldărari „Indirom” şi este inspirată de străbunica lui Dorin Cioabă, prinţul romilor din Sibiu. „Lulica era un personaj foarte apreciat în comunitatea romilor. Ea era o bună gospodină, un model ca şi femeie, ca şi respect faţă de soţul ei, şi-a iubit mult familia! Era o femeie frumoasă, chiar străbunicul prinţului a furat-o, pentru că el era puţin mai în vârstă şi părinţii ei nu erau de acord cu căsătoria”, este prezentarea făcută pe Facebook păpuşii Lulica.

Promovarea păpuşii pe Internet este, potrivit lui Dorin Cioabă, o modalitate de a oferi acces la această creaţie cât mai multor oameni. „Sunt foarte mulţi oameni interesaţi, au tot sunat, ne-au căutat, au venit mulţi sibieni trimişi de prieteni din ţară pentru a le cumpăra păpuşa”, a spus Dorin Cioabă, citat de Adevărul. El a adăugat că a existat o mare cerere din Bucureşti pentru păpuşa Lulica, precum şi de la mai multe bănci şi de la colecţionari.

Lansată pe 8 aprilie, de Ziua Internaţională a Romilor, în şapte variante, păpuşa Lulica va avea, din toamnă, şi un partener, Bărculică, model aflat deja în lucru la atelierul din Sibiu.