Paraşutistul care a împuşcat cuplul dictatorial: „Elena Ceauşescu se zbătea şi am tras 30 de cartuşe din motive umanitare”

Dorin Cârlan este unul dintre cei trei parașutiști care au împușcat cuplul dictatorial, Elena și Nicolae Ceaușescu, în ziua de 25 decembrie 1989, din ordinul dat de generalul Victor Atanasie Stănculescu. La 30 de ani de la acele evenimente, Dorin Cârlan a vorbit despre acele zile și întâmplări. 

RomaniaTV.net
26 dec. 2019, 06:04
Paraşutistul care a împuşcat cuplul dictatorial: „Elena Ceauşescu se zbătea şi am tras 30 de cartuşe din motive umanitare”

Dorin Cârlan a vorbit, la Realitatea Plus, despre moartea Elenei și a lui Nicolae Ceaușescu. Astfel, aflăm că primul a tras căpitanul Ionel Boeru, unul dintre cei trei parașutiști. A tras fără nici o somație, de la un metru, un metru și jumătate, potrivit declarațiilor lui Dorin Cârlan.

„Nu as putea spune ca au fost ciuruiti pentru ca aratau destul de bine dupa ce au fost toaletati la morga spitalului. A inceput Boeru (n.r. Ionel Boeru, căpitan, unul dintre cei trei paraşutişti care i-au împuşcat pe soţii Ceausescu) sa traga de la un metru, un metru si jumatate. Mai este un amanunt. Ea nu murise, se zbatea si, atunci, cele 30 de cartuse le-am indreptat catre ea. Dar din motive umanitare, pentru ca nu murea. Se zbatea pe acolo, pe jos”, a spus Dorin Cârlan.