Paracetamolul poate ucide. Vezi cazul unei tinere mame din Marea Britanie

O tânără de doar 20 de ani din Marea Britanie a murit după ce a luat în plus două pastile pentru a scăpa de durerile care o chinuiau. Ea tocmai suferise o intervenţie chirurgicală la sâni.

RomaniaTV.net
15 dec. 2011, 10:53
Paracetamolul poate ucide. Vezi cazul unei tinere mame din Marea Britanie

Desiree Phillips, mama unui copil de doar câteva luni, a fost operată pentru a i se extirpa câteva tumori benigne apărute la sâni, informează Adevarul, conform The Telegraph. După operaţie, medicii i-au prescris, pentru a-i calma durerile postoperatorii, antibiotic şi paracetamol.

Familia acesteia crede că fata a murit, pentru că a luat câteva pastile în plus, pentru a-şi calma durerile care o chinuiau. După ce a înghiţit pastilele, la câteva ore, Desiree a fost dusă de urgenţă la spital. Diagnosticul stabilit de medici a fost de insuficienţă hepatică. Pentru că starea sa s-a agravat i s-a făcut un transplant de ficat, operaţie ce nu a reuşit însă. În scurt timp, tânăra a murit.

„Nu înţeleg cum două pastile de paracetamol în plus i-au distrus ficatul. Dacă aceste medicamente sunt atât de periculoase, ar trebui să aibă o etichetă cu o atenţionare, aşa cum ţigările sunt inscripţionate”, au fost declaraţiile bunicului fetei.

Cauza decesului său nu a fost confirmată în mod oficial de către medici.