ZIUA NAŢIONALĂ. La mulţi ani, România! Paradă militară impresionantă, în prezenţa preşedintelui şi premierului

PARADA 1 DECEMBRIE 2017. "La mulţi ani, România! La mulţi ani, români!" este urarea pe care RomaniaTV.net v-o face vouă. România nu este doar o ţară, este un sentiment, o parte din sufletul tuturor românilor indiferent unde se află.

RomaniaTV.net
30 nov. 2017, 21:41

UPDATE Parada militară s-a încheiat. Au defilat pe sub Arcul de Triumf 3.500 de militari români şi străini, cu tehnica militară a Armatei Române, inclusiv avioanele de luptă F-16 recent intrate în dotarea armatei.

La finalul ceremoniei, Klaus Iohannis a schimbat câteva cuvinte cu premierul Mihai Tudose şi cu ministrul Apărării, Mihai Fifor, apoi s-a urcat în maşină. Însă imediat a coborât şi s-a îndreptat spre zona publicului, dând mâna cu o parte dintre persoanele care au asistat la paradă. Apoi s-a urcat din nou în maşină şi a plecat.

Diseară, preşedintele va oferi o recepţie la Palatul Cotroceni, cu ocazia Zilei Naţionale.

 

UPDATE Mii de oameni participă, la Arcul de Triumf, la parada militară de Ziua Naţională, care a început la ora 11.00.

La paradă asistă, de la tribuna oficială, preşedintele Klaus Iohannis, premierul Mihai Tudose, ministrul Apărării, Mihai Fifor, ministrul de Interne, Carmen Dan, vicepremierul Marcel Ciolacu.

 


PARADA 1 DECEMBRIE 2017. RomaniaTV.net vă prezintă cele mai importante evenimente ce vor avea loc de Ziua Naţională

Parada 1 Decembrie din Bucureşti: Circa 3.500 de militari vor defila la Arcul de Triumf

Pentru a marca cu adevărat data de Ziua Naţională, pe 1 decembrie 2017 are loc, de la ora 11.00, parada militară de la Arcul de Triumf din Capitală.

Aproximativ 3.500 de militari și specialiști din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne și Serviciul Român de Informații, cu peste 350 de mijloace tehnice, din care circa 50 de aeronave, și militari din mai multe țări aliate sau partenere vor participa vineri la parada militară organizată cu ocazia Zilei Naționale a României în Piața Arcul de Triumf din București.

Citeşte şi Parada de 1 Decembrie: A fost găsită fetiţa care va fi imaginea Jandarmeriei Române FOTO 

De asemenea, la manifestare vor participa peste 300 de militarii străini din Bulgaria, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Canada, Franța, Germania, Grecia, Italia, Republica Moldova, Polonia, Portugalia, Slovacia, SUA, Turcia și Ucraina.

Citeşte şi PARADA 1 DECEMBRIE 2017: Militari din ţări aliate sau partenere, aeronave, tehnică militară de luptă şi armament 

Începând cu ora 8.00, o ceremonie militară și religioasă de depuneri de coroane şi jerbe de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I.

Trafic restricţionat în Capitală

Pentru desfăşurarea paradei de 1 Decembrie, Brigada Rutieră a Poliţiei Capitalei va închide o serie de artere rutiere.

Traficul rutier va fi restricționat între orele 4,00 — 16,00, când va fi închisă circulația pe axul central și banda I pe șos. Kiseleff, între Piața Presei Libere și Arcul de Triumf, și benzile I și II pe șos. București-Ploiești, sensul de mers Piața Presei Libere către Fântâna Miorița, precum și pe benzile III și IV pe șos. București-Ploiești, sensul de mers Fântâna Miorița către Piața Presei Libere.

De asemenea, va fi restricționat traficul rutier și în Pasajul Presei Libere, pe sensul de deplasare dinspre Piața Presei Libere către Arcul de Triumf, traficul rutier fiind dirijat prin breteaua care accede în Piața Montreal.

Întreaga listă a drumurilor blocate o regăsiţi aici. 

Parade organizate şi în marile oraşe din ţară

Ceremonii militare, defilare în costumele Armatei de acum 100 de ani, cu transportoare blindate sau autospeciale de geniu, manifestări culturale şi artistice vor avea loc, de 1 Decembrie, în oraşe din zona centrală a ţării.

La Alba Iulia, oraşul Unirii, va fi un ceremonial militar. Un ceremonial militar cu 25 de mijloace tehnice de luptă şi sprijin, Transportoare Amfibii Blindate şi Autospeciale de Geniu va fi organizat de 1 Decembrie la Alba Iulia. Pentru localnici şi turişti vor fi gătite 12.000 de porţii de fasole cu cârnaţi şi varză cu ciolan.

Citeşte şi 1 Decembrie. Programul complet al manifestaţiilor din marile oraşe 

Cluj-Napoca marchează Ziua Naţională cu concerte, focuri de artificii, dar şi o defilare a unui pluton de militari îmbrăcaţi în uniforme de epocă ale Armatei Române din Primul Război Mondial.

Consiliul Judeţean din Bistriţa-Năsăud celebrează Ziua Naţională cu porţii de fasole şi cârnaţi, alături de un târg de produse tradiţionale. De asemenea, va avea loc un ceremonial militar, depuneri de coroane de flori şi o paradă militară.

La Timişoara, autorităţile au pregătit pentru 1 Decembrie o paradă militară, un concert în aer liber susţinut de Inna şi focuri de artificii. De asemenea, va fi inaugurat oficial târgul de Crăciun şi se va aprinde iluminatul festiv de sărbători.

Ziua Naţională a României va fi sărbătorită, la Arad, cu o paradă militară, concerte de muzică populară şi uşoară în aer liber, precum şi proiecţii de filme, manifestările urmând să se desfăşoare în centrul oraşului.

Preşedintele Iohannis i-a invitat şi pe şefii Camerelor Parlamentului

La paradă va lua parte preşedintele Klaus Iohannis. Şi premierul Mihai Tudose a spus luni că va fi prezent la parada de 1 Decembrie de la Arcul de Triumf. Invitaţiile pentru oficialii care să asiste din zona de protocol la paradă au fost făcute de către Administraţia Prezidenţială.

Spre deosebire de anul trecut, Klaus Iohannis le-a trimis de această dată invitaţii şi lui Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea atât la paradă, cât şi la recepţia care va avea loc seara la Cotroceni. Despre prezenţa la parada militară, preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor nu au spus nimic şi nici dacă ar urma să participe la alte evenimente organizate în ţară.

Premierul Mihai Tudose a anunțat, joi, că va participa la parada de Ziua Națională a României, urmând să stea în tribuna oficială alături de toate oficialitățile prezente.

Mai multe proteste sunt anunţate pe reţelele de socializare, pentru vineri, de Ziua Naţională, la Arcul de Triumf, unde va avea loc parada militară, dar şi în Piaţa Victoriei din Bucureşti, precum şi în Alba Iulia.

Primul protest este anunţat pentru ora 9.00, la Arcul de Triumf, sub titlul ”Ne cerem ţara înapoi nextlevel” pe Facebook, organizat de grupul Insistăm. Organizatorii fac apel la participanţi să nu huiduie pe durata paradei: „Armata Română şi aliaţii săi merită salutul nostru de onoare”.

Tot la Arcul de Triumf, este anunţat un protest începând cu ora 10.00, sub titlul ”Bucureşti: Fără politicieni penali la Parada Militară”, organizat de grupul Reuşim.