Paradă de modă CONTROVERSATĂ: Modelele, îmbrăcate în folii termice precum răniţii de la Colectiv VIDEO

Un designer de la Bucharest Fashion Week şi-a îmbrăcat fotomodelele în folii termice ca pe răniţii de la Clubul Colectiv. Designerul spune că nu trebuie criticat pentru asta, ba dimpotrivă, a făcut-o ca să fie solidar cu victimele.

02 dec. 2015, 15:43
Paradă de modă CONTROVERSATĂ: Modelele, îmbrăcate în folii termice precum răniţii de la Colectiv VIDEO

Parada manechinelor în folii termice a fost concepută de creatorul de încălţăminte Eugen Olteanu.

Eu nu am făcut lucru ăsta nici pe departe pentru imagine. Crede-mă că nu sunt interesat pentru nici un fel de publicitate. Şi să mai spun cât m-am implicat în tot timpul ăsta prin spitale şi peste tot şi ce am făcut eu. Foliile ălea în Colectia Colectiv, colecţia asta rock cu influenţe rock, a trebuit să punem şi alea că altfel nu mai era Colectiv, am simţit-o ca şi cum trebuia să fie colecţia copiilor ăstora. Astea sunt nişte folii termice pe care le cumperi de la magazin. Noi am vrut să facem ceva şi mai… cu bandaje, cu astea, dar am zs că e prea mult„, a spus Eugen Olteanu.

Designerul este însă criticat dur de un coleg al său mult mai celebru.

Din păcate asta nu înseamnă fashion. Să faci modă cu orice preţ e desuet, nu e admirabil. Aş vrea să cred că creatoarea sau creatorul a făcut-o ca omagiu sau să fraternizeze cu cei de la Colectiv, dar cred că de data asta a dat-o în bară. Nu cred că un designer consacrat ar face asta în România sau oriunde în lume„, a declarat Cătălin Botezatu.

Designerul Eugen Olteanu spune că va dona răniţilor de la Colectiv banii încasaţi în licitaţiile cu pantofi pe care le va organiza online.

Citeşte şi INCENDIU COLECTIV: Urmează să fie organizată o expoziţie dedicată fotografilor afectaţi de tragedie