Paradă militară la Londra pentru aniversarea reginei Elisabeta a II-a – VIDEO

Paradă de zile mari la Londra, acolo unde Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi-a sărbătorit în mod oficial ziua de naştere. Suverana în vârstă de 89 de ani a participat la tradiţionala defilare militară, în cadrul căreia peste o mie de soldați îmbrăcați în uniforma tradițională de gală au mărșăluit prin centrul Londrei. Pentru prima dată, regina a fost însoţită la paradă şi de strănepotul ei, prinţul George. 

RomaniaTV.net
13 iun. 2015, 14:37

Capitala Marii Britanii a fost în sărbătoare. Momentul a fost marcat printr-o ceremonie militară impresionantă. Startul a fost dat de 42 de salve de tun. Apoi, regina, îmbrăcată într-un costum elegant roz pal şi avându-l alături pe prinţul Philip, a trecut în revistă Garda regală.

La parada numită ‘Trooping the Colour’ au fost expuse avioane din timpul celui de-al Doilea Război Mondial și aeronave de acrobație Red Arrows aparținând Forțelor Aeriene Regale Britanice.

 

Cu această ocazie, ducesa de Cambridge, Catherine, a apărut pentru prima dată în public după ce a născut, la 2 mai, cel de-al doilea copil, pe prințesa Charlotte. Soția prințului William a parcurs drumul între locul desfășurării paradei, Horse Guards Parade, și Palatul Buckingham într-o trăsură, însoțită de Ducesa de Cornwall, Camilla, soția prințului Charles, și prințul Henry.

Prințul Charles, colonel al gărzilor galeze, și fiul său William, colonel al gărzilor irlandeze, au defilat călare prin fața miilor de turiși și londonezi aflați pe ambele părți ale traseului.

De departe, însă, vedeta întregului spectacol a fost prinţul George, fiul cel mare al lui William și Catherine, în vârstă de doi ani. Iniţial, prințul George a fost văzut la fereastră în timpul paradei și apoi s-a alăturat restului familiei regale pe balconul Palatului Buckingham pentru a viziona spectacolul aerian. A fost, de asemenea, prima dată când regina a fost văzută la celebrările de ziua ei alături de moștenitorii săi pe linia de succesiune.

Trooping the Colour își are originea în pregătirile tradiționale de război din trecut, când toate steagurile erau arătate soldaților pentru ca aceștia să le recunoască în timpul luptelor. Celebrarea aniversării unui suveran britanic prin parada Trooping the Colour are loc din 1748, menționează BBC. Este pentru a 63-a oară când regina Elisabeta a II-a a participat la o paradă de ziua de naștere, un record neegalat de niciun monarh. Soțul său, ducele de Edinburgh va împlini miercuri 94 de ani.

Deşi regina s-a născut pe 21 aprilie, a devenit tradiţie ca ziua sa să fie serbată în a doua sâmbătă din luna iunie, când vremea nu este atât de imprevizibilă.