Paradisul turistic preferat al românilor se prăbuşeşte. Inflația a ajuns la 70% iar prețul alimentelor a crescut cu 84%

Sri Lanka este grav afectată de o criză economică de proporții. Inflația a ajuns la 70% iar prețul alimentelor a crescut cu 84%.

22 sept. 2022, 10:20
Paradisul turistic preferat al românilor se prăbuşeşte. Inflația a ajuns la 70% iar prețul alimentelor a crescut cu 84%

Sri Lanka, una dintre cele mai frumoase țări din lume, recunoscută pentru peisajele sale naturale deosebite, trece printr-o criză economică de proporții.

Citește și Revoluţia împotriva lui Putin va fi televizată. Oamenii preşedintelui au început să-şi critice deschis liderul, furtuna nemulţumirilor se adună deasupra Kremlinului

În luna august inflația a atins 70%, iar prețul alimentelor a crescut 84% în Sri Lanka, țară grav afectată de criza internă. În același context, prețul produselor nealimentare a crescut cu 54%.

În Sri Lanka au avut loc în luna iulie, proteste violente la capătul unor manifestări prelungite, oamenii invadând reședința președintelui țării, care a fugit de teama acestora.

Țara cu 22 de milioane de locuitori suferă cea mai gravă criză economică de la independenţa sa din 1948, după ce a rămas fără rezerve valutare. Protestatarii furioşi din cauza penuriei de combustibil, alimente şi medicamente au răsturnat familia conducătoare Rajapaksa.

Noua conducere a insulei a cerut ajutorul Chinei în domeniul comerţului, al investiţiilor, dar şi al turismului pentru a ajuta ţara să se dezvolte în mod durabil.

Numită și Insula Verde, Sri Lanka este o destinație turistică foarte populară, grație reliefului său, dar și ieșirii pe care o are la Oceanul Indian. Totodată, prețurile erau în această zonă mult mai mici față de alte paradisuri exotice, însă instabilitatea și inflația au ruinat, cel puțin pe moment, acest paradis exotic.

Citește și Putin rămâne fără aliaţi. Preşedintele turc Recep Erdogan îi cere liderului de la Kremlin să returneze teritoriile Ucrainei: „I-am cerut să returneze şi Crimeea. Nicio invazie nu poate fi justificată”