Paradox revoltător. Show pirotehnic autorizat, pe Arena Naţională, stadion fără autorizaţie de la pompieri

Spectacolul pirotehnic de la finala Cupei României 2014 a fost organizat de firma Golden Ideas Fireworks Artists, cea care a organizat şi focul de artificii din clubul Colectiv, în seara zilei de 30 octombrie. Potrivit lui Cătălin Tolontan, firma a primit autorizaţie din partea pompierilor, deşi aceiaşi pompieri nu au dat aviz de funcţionare pentru Arena Naţională, locul de disputare al partidei amintite.

08 nov. 2015, 17:29
Paradox revoltător. Show pirotehnic autorizat, pe Arena Naţională, stadion fără autorizaţie de la pompieri

Mai multe părți dintre cele implicate în organizarea finalei Cupei României din 23 mai 2014 au sesizat că, deși materialul din care e făcut membrana acoperișului, de fapt ambele membrane, și cea care acoperă tribunele și cea a acoperișului rabatabil, este neomologat în România, pompierii au eliberat autorizațiile de la ISU ca să dea cu artificii în stadion. Mai mult decât atât, stadionul a fost atunci în întregime închis şi cu acoperişul tras.

Citeşte şi REFERAT PROCURORI. Piedone a manifestat DISPREŢ faţă de garantarea dreptului la viaţă

Potrivit tolo.ro, există mai multe mărturii din interiorul sistemului care vorbesc despre complicități sistematice între ISU și anumite firme.

Există firme preferate în materie de pirotehnie și există firme preferate dintre cele care obțin autorizațiile. Adică, dacă te duci de capul tău ți se refuză autorizația. Ți se sugerează o anumită firmă , iar acea firmă îți obține ca prin minune, foarte repede, autorizația”, spune un pompier, pentru sursa citată. Aşa se explică şi faptul că Golden Ideas Fireworks Artists a obţinut autorizaţia de la ISU pentru a organiza show-ul pirotehnic pe Arena Naţională.

De asemenea, un show pirotehnic de mare anvergură s-a organizat şi anul acesta pe Arena Naţională, la finala Cupei Ligii, snopul ridicându-se până la acoperiş.

Patronii firmei Golden Ideas Fireworks Artists, Daniel şi Cristian Niţă, sunt arestaţi în momentul de faţă, din cauză că au încercat să ştergă probe referitoare la ancheta care vizează cauzele tragediei din clubul Colectiv.