PARADOXUL crizei economice. Oamenii mănâncă mai puţin, dar sunt tot mai GRAŞI. Vezi ce PERICOLE ne pasc

Criza din ultimii ani a făcut să ia amploare fenomenul obezităţii, pentru că familiile cu resurse reduse au înlocuit alimente precum fructele şi legumele cu unele cu un conţinut mare de calorii, potrivit unui studiu al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

RomaniaTV.net
27 mai 2014, 18:29
PARADOXUL crizei economice. Oamenii mănâncă mai puţin, dar sunt tot mai GRAŞI. Vezi ce PERICOLE ne pasc

În Europa, acest comportament care favorizează creşterea greutăţii peste media normală a fost constatat mai ales în Spania, Italia, Grecia, Portugalia, Irlanda şi Slovenia, a declarat pentru agenţia de presă EFE unul dintre autorii studiului, Michele Cecchini.

Potrivit celor mai recente date (din 2012 sau 2011, în funcţie de ţară), numărul persoanelor obeze a continuat să crească în ultimii cinci ani, însă într-un ritm mai scăzut decât în perioada precedentă.

Procentajele în acest sens aproape că s-au stabilizat în Anglia, Italia, Coreea sau SUA, însă nivelurile au crescut cu două sau trei procente în Australia, Canada, Franţa, Mexic, Spania şi Elveţia.

Citeşte şi Documentar-şoc despre industria alimentară. Cum se transformă mâncarea în DROG – VIDEO

Rata medie a obezităţii în spaţiul OCDE era de 15% în 2012, iar rate mai mari se înregistrau mai ales în Australia (21,3%) şi SUA (28,3%). Ţările mai puţin afectate de această problemă erau Coreea (2,1% obezi în ansamblul populaţiei), Elveţia (8,1%) şi Italia (10%).

„Consecinţele sociale şi economice ale acestei epidemii sunt dramatice, întrucât expun un număr tot mai mare de persoane unor boli cronice precum diabetul, bolile de inimă şi cancerul”, a amintit OCDE.