Paramedicul clujean diagnosticat cu leucemie, salvat chiar de mama sa

Florin Benea va suferi un transplant de măduvă osoasă în Italia, pe care o va primi chiar de la mama sa, compatibilă pentru o asemenea intervenţie medicală.

01 apr. 2015, 06:17
Paramedicul clujean diagnosticat cu leucemie, salvat chiar de mama sa

La finalul unui alt eveniment caritabil organizat la Dej, pentru paramedicul SMURD Cluj, Florin Benea, mama acestuia a anunţat că este compatibilă pentru a-i oferi singurului ei copil măduvă osoasă.

Astfel, cum aproximativ 80% din suma de 150.000 de euro necesară pentru un asemenea transplant a fost, deja, strânsă, mai rămâne de stabilit doar data când va avea loc intervenţia chirurgicală în Italia.

Mă simt foarte uşurată şi împăcată că pot să-mi ajut copilul, chiar să-i dau viaţă a doua oară singurului copil, singurului sprijin. Vreau să mulţumesc şi oamenilor pentru că ne-au ajutat enorm, pentru că fără ajutorul lor nu puteam să strângem această sumă foarte mare„, a spus Victoriţa Benea, mama paramedicului clujean, potrivit dejeanul.ro.

Intervenţia chirurgicală va avea loc la Milano la finalul lunii aprilie sau începutul lunii mai, iar până atunci Florin Benea va mai efectua câteva zile de tratament la Cluj-Napoca. Paramedicul SMURD Cluj a fost diagnosticat cu leucemie la finalul anului trecut, iar de atunci a început o luptă grea cu această boală.

Până acum, în urma unor evenimente caritabile, au fost strânşi aproximativ 100.000 de euro, iar reprezentanţii clinicii de la Milano au acceptat aceşti bani, restul de până la 150.000 urmând să fie virat după operaţie.

Citeşte şi AJUTOR pentru un salvator lovit de soartă: Un paramedic de la SMURD, diagnosticat cu LEUCEMIE / VIDEO