Paraşutistul rănit la Clinceni, în comă profundă, susţinut de familie. GESTUL EMOŢIONANT al SOŢIEI

A trecut mai mult de o săptămână de la accidentul de la Clinceni în care şi-au pierdut viaţa două persoane, iar a treia, instructorul de paraşutism Adrian Constandache, deşi stabilizată, este încă în stare gravă. Colegii s-au unit în jurul familiei acestuia, iar soţia îl veghează zi şi noapte.

27 oct. 2015, 10:43
Paraşutistul rănit la Clinceni, în comă profundă, susţinut de familie. GESTUL EMOŢIONANT al SOŢIEI

Accidentul, din primele informaţii neoficiale, ar fi fost provocat de greşeala unui paraşutist care a acroşat paraşuta de sub el, de care erau legaţi o tânără şi instructorul său care săreau în tandem, scrie ziarulring.ro. Toţi trei au căzut de la aproximativ 100 de metri, iar Adrian Constandache este singurul care a supravieţuit. Este internat la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca. Surse medicale ne-au dezvăluit că starea lui Adrian Constandache este stabilă, dar în continuare foarte gravă. Colegii instructorului şi toţi paraşutiştii din ţară s-au solidarizat cu familia, au făcut o campanie pentru donare de sânge, au deschis conturi pentru donaţii şi au creat adresa de mail [email protected] („Buzz” este porecla lui Adrian), pe care trimit zi de zi mesaje de încurajare.

Citeşte şi Handbalista moartă după saltul cu paraşuta, înmormântată cu aplauze

Conform martorilor, accidentul, care a avut loc pe 18 actombrie, s-a produs după ce Daniel Floroiu, având aproximativ 100 de salturi la activ, printr-o manevră pe care specialiştii nu şi-o explică, a abordat paraşuta lui Adrian Constandache, care sărea în tandem cu Andreea Nica. Floroiu a decedat pe loc, iar tânăra, portar de handbal, a murit după puţin timp la spital. Specialiştii în paraşutism spun că vina îi aparţine lui Floroiu pentru că „cel de sus trebuie să îi evite pe cei de dedesubt”.

„Îi face bine să ştie că îi suntem aproape”

Unul dintre prietenii apropiaţi ai familiei Constandache a explicat pe Facebook care e situaţia în acest moment, dezvăluind şi un detaliu emoţionant: „Adi evoluează pozitiv, dar are momente mai grele şi momente mai bune. Important este că ne demonstrează tuturor că este un luptător. Soţiei lui, Cristina, şi câtorva prieteni apropiaţi li se permite să îl viziteze. Lui Adi îi face tare bine să le audă vocea şi să ştie că-i suntem toţi aproape. Şi pentru că suntem mulţi cei care ne gândim la el, vă invit să îi trimiteţi îmbărbătările voastre pe adresa de mail: [email protected]. Cristina va avea grijă să îi citească toate gândurile voastre bune!”. „Hai, Adi, hai! Dacă te-ai întors tu după 40 minute… (n.r. – timpul cât a fost resuscitat) sigur s-a întâmplat asta cu un motiv! Şi apoi, trebuie să-ţi vezi copiii crescând!”, a mai spus o prietenă de familie.

Citeşte şi Tragedia de la Clinceni. Ultimele cuvinte ale handbalistei moarte în accident

Procurorii aşteaptă rezultatele unor expertize

Ancheta este făcută de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la infracţiunile de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi încălcarea de către personalul aeronautic civil a îndatoririlor de serviciu sau neîndeplinirea lor. În acest moment, cercetările stagnează pentru că se aşteaptă rezultatul unor expertize destul de complexe.