Parcare pentru cei care vin cu autovehiculele din afara Bucureştiului

Un nou şi modern parcaj subteran va fi construit pe două niveluri în rondul de la intersecţia şoselei Pantelimon cu Vergului, odată cu semnarea autorizaţiei de construire de către primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, potrivit unui comunicat de presă al autorităţii locale.

RomaniaTV.net
02 sept. 2013, 11:46
Parcare pentru cei care vin cu autovehiculele din afara Bucureştiului

Prin această investiţie, Primăria sectorului 2 vrea să descurajeze accesul în oraş al maşinilor care vin din afara Bucureştiului şi să promoveze folosirea mijloacelor de transport în comun. Proiectul oferă o zonă de parcare în subteran cu o capacitate de 420 de locuri, iar la nivelul solului va fi un terminal RATB, precum şi o zonă destinată persoanelor care folosesc transportul extraurban pentru localităţile limitrofe Capitalei, potrivit Agerpres.

Parcajul subteran va fi construit pe două niveluri. Primul va fi subsolul, în suprafaţă de aproape 7.000 de metri pătraţi, având prevăzute 185 de locuri de parcare, iar cel de-al doilea nivel, în aceeaşi suprafaţă, va avea 235 de locuri de parcare şi adăpost de protecţie civilă.

Pentru accesul autovehiculelor vor fi amenajate rampe prevăzute cu sisteme de încălzire moderne, care vor funcţiona pe timpul iernii pentru siguranţa circulaţiei autoturismelor.

În vederea accesului facil la autovehiculele din parcaj, pietonii vor avea la dispoziţie un lift de persoane, două scări rulante şi o scară de beton. La nivelul solului va fi amenajat terminalul RATB care va avea o suprafaţă de 3.250 de metri pătraţi, acoperită cu o copertină metalică, pentru călătorii bucureşteni care folosesc mijloacele de transport în comun. O altă zonă, de 440 de metri pătraţi, neacoperită, este destinată amenajării spaţiilor verzi, ce vor fi inclusiv peste liniile de tramvai.

De asemenea, o zonă din terminalul RATB va fi rezervată pentru persoanele care folosesc microbuzele extraurbane pentru deplasarea către localităţile limitrofe Capitalei.