Parcarea în Mamaia, mai scumpă decât în Bucureşti: Tarifele se bat cu Monte Carlo sau alte destinaţii de top din Europa

Turiștii care vin în vacanță pe litoral cu autoturismul, în stațiunea Mamaia, vor plăti pentru parcare mai mult decât ar plăti în centrul Bucureştiului. "Tarifele de parcare sunt mai mari decât în centrul Bucureştiului. Se bat undeva cu Monte Carlo sau alte destinaţii de top din Europa", a spus Cristian Bărhălescu, vicepreşedinte ANAT. Citeste mai mult: adev.ro/qv8sq9

25 iun. 2021, 10:43
Parcarea în Mamaia, mai scumpă decât în Bucureşti: Tarifele se bat cu Monte Carlo sau alte destinaţii de top din Europa

Pe lângă preţurile foarte mari la cazare în staţiunea Mamaia, turiştii ajung să plătească aproape echivalentul unei nopţi de cazare şi pentru parcare. Municipalitatea a introdus taxe pentru fiecare loc de parcare din stațiune. Prin lege, hotelierii și proprietarii de pensiuni sunt obligați să asigure parcare pentru turiști, însă cei care nu beneficiază de astfel de facilități vor plati bani grei pentru o zi de parcare.

Astfel, turiştii care vin cu maşina pe litoral vor plăti 2 lei pentru o oră, 6 lei pentru două ore, 10 lei pentru trei ore, apoi câte 4 lei fiecare oră în plus. Asta înseamnă, că pentru o zi şi o noapte, şoferii vor achita 94 de lei, incluzând aici şi o jumătate de oră gratuită. Plata se face prin SMS, printr-o aplicaţie, sau cu ajutorul unor tichete de parcare, potrivit Digi 24.

Citeşte şi: Maşină căzută într-un crater imens după ce asfaltul s-a surpat VIDEO

Prin comparaţie, la vecinii bulgari, la Nisipurile de Aur șoferii pot plăti parcarea la oră, la cinci ore, sau pe o zi întreagă și vor achita maximum 18 leva pe zi, adică 45 de lei.

„Parcarea în Mamaia este foarte scumpă, nu scumpă. Ajunge un turist să plătească într-o zi, aproape prețul unei camere. Organizația patronală Mamaia și ANAT au propus la primărie amendamente, astfel încât turiștii să nu achite parcare, sau să achite o taxă la recepție, dar nu s-a găsit înțelegere. Este posibil ca în următoarele zile să reușim să găsim o variantă, pentru că în zona 0, în centrul orașului Mamaia, tarifele de parcare sunt mai mari decât în centrul Bucureștiului. Se bate undeva cu Monte Carlo sau alte destinații de top din Europa”, a spus Cristian Bărhălescu, vicepreşedinte ANAT, Regiunea sud-est la Digi24.

Citeşte şi: Cele mai frumoase hoteluri cu piscină exterioară. „Perla Litoralului” readusă la viață. Resortul de lux imortalizat în filmul lui Sergiu Nicolaescu

Pentru a putea plăti parcarea în staţiunea Mamaia, primăria Constanţa a pus la dispoziţie şoferilor aplicaţia „Constanţa Parking”.

Aplicaţia va permite efectuarea plăţii parcărilor de scurtă durată prin SMS şi CARD BANCAR, pentru parcările aflate în zona 0, zona 1 şi zona 2 ale oraşului. Aplicaţia „Constanţa Parking” poate fi descărcată gratuit din Google Play si AppStore.

Taxarea prin SMS se va face la numărul 7475, valabil momentan în reţelele Vodafone şi Orange.

Tarifele pentru plata parcării se vor achita în zonele în care sunt amplasate panouri informative.

De asemenea, şoferii pot fi notificaţi înainte de expirarea timpului de parcare, notificarea putând fi setată din aplicatie de fiecare utilizator între 5 si 25 minute.

Totodată, turiştii pot plăti parcarea şi online cu card bancar pe site-ul https://payment.uppark.io/payment/ şi cu numerar prin tichete răzuibile, potrivit Adevărul.