Parchet: Persoană urmărită penal după ce ar fi publicat un videoclip ce instiga la ură şi discriminare împotriva femeilor

O persoană este urmărită penal de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 1 după ce ar fi postat pe Youtube un videoclip ce instiga la ură şi discriminare împotriva femeilor.

29 iul. 2019, 10:06
Parchet: Persoană urmărită penal după ce ar fi publicat un videoclip ce instiga la ură şi discriminare împotriva femeilor

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 1, procurori din cadrul instituţiei au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de o persoană sub aspectul săvârşirii infracţiunii de incitare la ură sau discriminare, faptă prevăzută de articolul 369 Cod penal, scrie agerpres.ro.

Citeşte şi EXCLUSIV Gigi Becali, după ce Anamaria Prodan l-a lovit pe Dan Alexa. „Nu pot să îi dau şi eu una, să îi rup mâna?”

„În cursul lunii aprilie a anului 2019, o persoană de sex masculin a postat pe platforma de media online Youtube un videoclip ce instiga la ură şi discriminare împotriva femeilor, videoclip ce are până în prezent peste 17 milioane de vizualizări”, notează procurorii în ordonanţă.

Sursa menţionată precizează că, în cursul zilei de luni, a fost efectuată o percheziţie domiciliară la o adresă din oraşul Ştefăneşti, judeţul Argeş, iar ulterior efectuării percheziţiei suspectul a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 1 Bucureşti.