DOSARUL NANA. Parchetul a început URMĂRIREA PENALĂ împotriva a opt persoane

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a declanşat urmărirea penală împotriva a opt membri ai comisiei care s-a ocupat de restituirea terenurilor în comuna Nana. Aceştia sunt acuzaţi de abuz în serviciu, fals în înscrisuri oficiale şi conflict de interese.

05 iun. 2014, 11:56
DOSARUL NANA. Parchetul a început URMĂRIREA PENALĂ împotriva a opt persoane

Parchetul precizează că Tudoriţa Niculae, Florian Decu, Marius Gelu Neagu şi Marian Dobre sunt urmăriţi penal pentru conflict de interese, abuz în serviciu şi fals material în înscrisuri oficiale, în timp ce Gheorghe Dobre şi Georgică Stolea sunt cercetaţi pentru conflict de interese şi abuz în serviciu.

Totodată Alina Simona Preda este urmărită penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale şi Constantin Manea pentru abuz în serviciu.

Ponta: Reţeaua de retrocedare a terenurilor de la Nana întruneşte criteriile unui grup de crimă organizată

„Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că suspecții, în perioada 2005-2010, în calitate de membri ai Comisiei de Fond Funciar a comunei Nana, au participat la analizarea, verificarea, soluționarea și înaintarea în vederea validării cererilor depuse de către ei înșiși, rude ori afini ai lor, având ca obiect constituirea ori reconstituirea dreptului de proprietate a unor suprafețe de teren agricol.

În aceeași perioadă, prin îndeplinirea defectuoasă ori neîndeplinirea aribuțiilor ce le reveneau, au fost emise titluri de proprietate pe numele unor persoane care nu erau îndreptățite să le primească, fiind prejudiciat în acest mod domeniul privat al statului cu valoarea terenurilor retrocedate cu încălcarea dispozițiilor legale.

La baza emiterii titlurilor de proprietate au stat înscrisuri falsificate (printre care și certificate de stare civilă), prin contrafacerea conținutului și folosirea de formulare tipizate elaborate în afara cadrului legal”, se arată în comunicatul procurorilor.

OFICIAL. Traian Băsescu nu poate fi anchetat până la sfârşitul mandatului


loading...
Partenerii noștri