Parchetul Bucureşti a deschis un dosar penal în cazul „morţii suspecte” a nepoatei lui Dumitru Prunariu

Parchetul Bucureşti a dispus o anchetă în cazul morţii nepoatei lui Dumitru Prunariu. Dosarul a fost deschis întrucât este considerată moarte suspectă. De altfel, tragedia a stârnit un întreg scandal, iar Ministerul Sănătăţii face, de asemenea, o anchetă.

12 aug. 2015, 09:01
Parchetul Bucureşti a deschis un dosar penal în cazul „morţii suspecte” a nepoatei lui Dumitru Prunariu

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a deschis, miercuri, un dosar penal în cazul morţii nepoatei lui Dumitru Prunariu, potrivit România TV.

Potrivit Biroului de presă al Parchetului Capitalei, procurorii au fost sesizați în acest caz de medicii de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” din Capitală, în vederea realizării unei autopsii la INML.

„La Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a fost constituit, în urma sesizării formulate de către Spitalul Clinic Colentina, un dosar în care se efectuează cercetări în legătură cu decesul minorei P.A.C. (în vârstă de 11 ani), fiind începută urmărirea penală cu privire la faptă.

Din primele cercetări a rezultat faptul că, la data de 9 august 2015, minora a fost internată în cadrul Institutului Naţional de Boli Infecţioase Doctor Matei Balş, dată la care a survenit decesul acesteia.

Cercetările continuă pentru elucidarea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii penale în cauză, iar pe măsura derulării acestora vom informa opinia publică”, se precizează într-un comunicat al Parchetului.

În mai puţin de o oră după ce a fost adusă în stare foarte gravă la Institutul „Matei Balş” din Bucureşti, Arina, nepoata cea mare a cunoscutului cosmonaut Dumitru Prunariu, a murit de meningită. Fetiţa se întorsese dintr-o tabără organizată pe o insulă dunăreană de lângă Capidava, unde fusese invitat şi bunicul său.

Decesul fetei s-ar fi produs în urma unui şoc toxico-septic, însă germenul care a răpus-o nu a fost încă identificat de medici.

Meningita este o inflamare a meningelor, membranele care acoperă creierul şi măduva spinării, şi este cauzată de virusuri sau bacterii. În cazuri rare, boala poate fi cauzată şi de fungi, paraziţi sau boala Lyme. Meningita este o boală foarte gravă, cu o evoluţie variabilă, ce poate merge de la vindecarea spontană până la deces.

Alţi 100 de copii sunt ţinuţi sub observaţie şi primesc tratament de prevenţie, la Institutul „Matei Balş” din Bucureşti.

Citeşte şi: SCANDAL după moartea nepoatei lui Prunariu. Fata a fost diagnosticată greşit de medicul de pe ambulanţă