Parchetul General: Ancheta privind alegerile locale din Sectorul 1, prelungită până la 1 august 2021

Procurorii Parchetului General au anunţat joi că ancheta în cazul alegerilor locale de la Sectorul 1 nu a fost terminată şi că, la cererea Poliţiei Capitalei, a fost stabilit un nou termen de finalizare.

13 mai 2021, 15:04
Parchetul General: Ancheta privind alegerile locale din Sectorul 1, prelungită până la 1 august 2021

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au anuţat joi că ancheta în dosarul privind alegerile locale din Sectorul 1 nu a fost finalizată, termenul fiind prelungit până la 1 august 2021, la cererea Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, care a invocat volumul mare de muncă.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, despre voturile fraudate la sectorul 1: „Cred că doamna primar îşi va da demisia, dacă se dovedeşte că a pierdut alegerile”

„În cauza privind alegerile locale din Sectorul 1 București, aflată în instrumentarea Secției pentru infracțiunilor din justiție, activitățile dispuse de procurorul de caz prin ordonanța din data de 5 februarie 2021 nu au fost finalizate, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București solicitând motivat prelungirea termenului stabilit pentru aducerea la îndeplinire a tuturor obiectivelor fixate.
Luând în considerare complexitatea procedurilor și volumul mare de muncă pe care îl implică, procurorul de caz a aprobat solicitarea menționată și a fixat un nou termen de finalizare, respectiv 1 august 2021.
Menționăm că din verificările efectuate nu s-a putut stabili diferența de voturi între candidați, nefiind finalizate activitățile dispuse de către procuror”, a transmis Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție într-un comunicat de presă.

Citeşte şi: EXCLUSIV. Cum a avut loc jaful voturilor de la Sectorul 1. Cronologia evenimentelor, prezentată pas cu pas! Imaginile care demonstrează totul!