Marcel Ciolacu, despre voturile fraudate la sectorul 1: „Cred că doamna primar îşi va da demisia, dacă se dovedeşte că a pierdut alegerile”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit miercuri despre cele mai fierbinţi subiecte ale momentului, renumărarea voturilor de la alegerile locale pentru primăria sectorului 1 şi PNRR-ul României, care este discutat în aceste zile de o delegaţie guvernamentală cu Comisia Europeană.

12 mai 2021, 11:58
Marcel Ciolacu, despre voturile fraudate la sectorul 1: „Cred că doamna primar îşi va da demisia, dacă se dovedeşte că a pierdut alegerile”

Marcel Ciolacu a declarat că, după părerea sa, Clotilde Armand îşi va da demisia, dacă se dovedeşte că ar fi pierdut alegerile, dar pe de altă parte spune că nu mai are niciun fel de aşteptări din partea alienţei PNL-USR-PLUS.

„Speram sa gaseasca o solutie cat mai rapid. Categoric Hamas e pentru prima data cand ataca atat de virulent. Speram sa nu avem parte de un conflict mai grav. Am vazut ca s-au pierdut vieti omenesti din zona civila, ceea ce iar nu am mai vazut de mult. Daca lucrurile escaladeaza, vor interveni si celelalte state, si ONU. Intotdeauna un conflict in Orientul apropiat s-a extins, de aceea trebuie intervenit si stins conflictul.”, a spus Marcel Ciolacu, la DC News, în deschiderea unui interviu acordat miercuri.

Preşedintele PSD a comentat apoi informaţiile venite pe surse, conform cărora, în urma terminării numărării voturilor de la sectorul 1 de către poliţişti, Daniel Tudorache ar fi câştigat alegerile la peste 1.000 de voturi.

„Cunoastem sesizarile facute si de PSD si nu numai, chiar din timpul numararii voturilor. NU uita nimeni acele imagini cu saci de voturi scosi. Asteptam comuniccatul oficial si eu cred ca doamna primar isi va da demisia, daca se dovedeste ca a pierdut alegerile. Ce stiu eu din campanie, eu sunt reprezentantul Ciumei Rosii, ni s-a promis transparenta, depolitizare, respectarea legii. Acum vedem inversunarea pentru desfiintarea SIIJ. Va aduceti aminte ca domnul Barna era in sectia de votare, desi nu avea voie, nu era candidat.

Eu nu sper nimic de la aceasta alianta PNL-USR. Spunem de un an ca se modifica cifrele, apoi Vlad Voiculescu, ministru al coalitiei, a spus clar ca au fost manipulate cifrele ca se tina alegerile, a si explicat cum. Noi am cerut infiintarea unei comisii de ancheta. Mai mult, exista un raport cu decesele, finalizat la Ministerul Sanatatii. Asteptam ca doana ministru sa-l faca public. Inteleg ca sunt 2.500 de victime nedeclarate. A spus ministrul lor, venim cu propunerea pentru comisia de ancheta si ei nu o voteaza.

Vorbim de o frauda electorala. Vom vedea si cine a fost implicat, pentru ca nu e vorba doar de rezultat, ci si de aflarea adevarului. Eu consider ca nu poti sa ramai primar, cand se dovedeste ca ai ajuns printr-o anumita frauda. Nu vorbim de o comuna cu 1000 de locuitori, vorbim de sectorul 1, km 0 al capitalei României. Nu e simplu sa faci o frauda la sectorul 1. Nu au apucat sa desfiinteze SIIJ pana sa se afle adevarul.

E ca pe timpul lui Stalin, nu conteaza cine voteaza, ci cine numara. Uitati-va ce numiri se fac acum.”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Preşedintele PSD a comentat şi Planul Naţional de Recuperare şi Rezilienţă, care în aceste zile este discutat cu Comisia Europeană de către o delegaţie guvernamentală formată din premierul Florin Cîţu şi mai mulţi miniştri.

„PNRR este pentru reforme. Poti face o reforma si in institutiile publice, dar ei fac ce au spus ca nu o sa faca niciodata, numesc numai politic. Ati vazut si la CNA. UItati-va cat de mult am coborat stacheta la numirile publice.

Un om politic este judecat dupa cat de mult bine face oamenilor, nu dupa cat injura adversarii. Noi am venit cu alternative la buget, dupa aia si la PNRR. Nimeni nu stie unde merg banii. Suntem la o perioada foarte surta de la alegeri si niciodata nu s-a intamplat ca atat de repede sa se vorbeasca despre caderea guvernului.”, avetizează Ciolacu.

Marcel Ciolacu a vorbit despre campania de vaccinare şi a respins categoric ideea secretizării PNRR

„In zona urbana merge mai usor vaccinarea, dar in zona rurala ce s-a facut? Incearca o dictatura parlamentara si n-o sa le iasa acest lucru. Daca nu vin cu PNRR in Parlament, inainte de a-l depune, categoric PSD va intra in greva parlamentara.

E Planul National, cum secretizare? E cum ne-ar spune maine Cîţu să ne urcam toti intr-un tren si ne spune el dupa aia unde merge trenul.L-as intreba pe domnul Ghinea ce se intampla cu planurile nationale multi-anuale. Doreste sa fie ministrul 0, asa cum a fost si in guvernul Ciolos? Este inacceptabila secretizarea. Ursula von der Leyen a spus ca trebuie venit cu planul in Parlament, unde trebuie discutat de toate fortele politice.

Bulgaria a depus deja de ieri planul la Comisia Europeană. Tinem atentia publica pe scandalul dintre PSD şi USR şi nu ne uitam la ce ni s-a taiat din PNRR. Romanii asteapta acum consens pe programele mari. Macar pe o perioada cat sa putem depasi criza economica. Prioritatile lor sunt luptele si congresele interne.”, spune Ciolacu.

„Eu stiu ca fara penali in functii publice. In PSD am luat decizia ca niciun candidat sa nu se inscrie, daca au o problema penala. Sa vedem acum ce fac ei. Vine un ministrul USR-PLUS si spune ca se manipuleaza cifrele pandemiei, ca sa poata organiza alegerile. Cum sa mai aiba Comisia Europeana incredere in noi?”, spune Ciolacu, înainte să arunce bomba cu privire la posibila organizare a alegerilor anticipate.

„In cazul iesirii USR-PLUS de la guvernare este exclusa o negociere a PSD cu PNL. Ne vedeti pe noi sa sustinem un guvern condus de Citu sau Orban? Atunci cea mai buna solutie ar fi alegerile anticipate. PSD isi arata responsabilitatea daca indeparteaza acest guvern, nu daca il mentine. Noi am propus si un guvern de uniune nationala, condus de un reprezentant al partidului care a castigat alegerile, asa este normal. Presedintele a exclus acest lucru, si-a dorit aceasta coalitie, sa si-o gestioneze.

Eu nu vad interes din partea presedintelui Romaniei pentru alegeri anticipate. Vad ca ne sperie ideea asta a alegerilor anticipate, de ce? Pana atunci lumea se mai vaccineaza, nu mai trebuie manipulate cifrele, nu ar fi un capat de tara.”, a încheiat Ciolacu.

Citeşte şi: Klaus Iohannis a promulgat legea, merge la Monitorul Oficial. Se schimbă Codul Penal