Parchetul General: Schimbările de la şefia Secţiei I a DNA au avut în vedere propunerile ministrului Justiţiei

Încetarea delegării procurorului Lucian Papici în funcţia de şef al Secţiei I a DNA, precum şi a adjunctului acestuia şi înlocuirea lor cu alţi procurori a avut în vedere propunerile transmise de ministrul Justiţiei către Consiliul Superior al Magistraturii, susţine Parchetul General într-un comunicat.

02 oct. 2013, 18:42
Parchetul General: Schimbările de la şefia Secţiei I a DNA au avut în vedere propunerile ministrului Justiţiei

Potrivit sursei citate, procurorul general Tiberiu Niţu a dispus miercuri încetarea delegării lui Lucian Papici în funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a corupţiei şi delegarea în aceeaşi funcţie a procurorului Iuliana Bendeac.

CITEŞTE ŞI: DNA: Nu au fost prezentate motivele care au stat la baza încetării delegării procurorilor Papici şi Alexandru

De asemenea, la aceeaşi dată s-a dispus încetarea delegării Marianei Alexandru în funcţia de procuror şef adjunct al Secţiei de combatere a corupţiei şi delegarea în aceeaşi funcţie a procurorului Viorel Cerbu.

Totodată, a fost menţinută delegarea Elenei Matieşescu în funcţia de procuror şef al Secţiei judiciar penală, precum şi delegarea lui Ion Alexandru în funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari.

„Măsurile dispuse au avut în vedere faptul că ministrul Justiţiei a transmis Consiliului Superior al Magistraturii propunerile de numire în funcţii de conducere la Direcţia Naţională Anticorupţie, după cum urmează: Iuliana Bendeac în funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a corupţiei; Viorel Cerbu în funcţia de procuror şef adjunct al Secţiei de combatere a corupţiei; Elena Matieşescu în funcţia de procuror şef al Secţiei judiciar penală; Ion Alexandru în funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari. S-a urmărit, astfel, asigurarea continuităţii şi a unei eficienţe manageriale sporite, în perspectiva prezentării candidaţilor propuşi la interviu”, precizează Parchetul General.

În urmă cu o săptămână, Tiberiu Niţu îi prelungise lui Papici delegarea în funcţia de conducere cu încă trei luni, la cererea procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Înlocuirea lui Papici de la şefia Secţiei I a venit în aceeaşi zi în care acesta a finalizat ancheta în dosarul privind frauda de la referendumul privind demiterea preşedintelui României, în care inculpat este vicepremierul Liviu Dragnea.