Parchetul: Numai la finalizarea tuturor testelor pe produsele Hexi Pharma se va avea o evaluare de ansamblu şi lămuritoare

Publicat: Miercuri, 24 August 2016 16:13 // Actualizat: Miercuri, 24 August 2016 16:15 // Sursa: romaniatv.net

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție precizează miercuri că rezultatele testelor de eficacitate efectuate până în prezent la dezinfectanții Hexi Pharma sunt variate, fiind în derulare o altă serie de teste, iar o evaluare de ansamblu și lămuritoare a situației se va putea face numai la finalizarea tuturor constatărilor dispuse în acest sens.

"Până în acest stadiu al anchetei, în baza actelor de urmărire penală dispuse de procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică în cauza mai sus menționată, au fost efectuate o serie de acte procedurale, precum audieri de persoane, ridicări de acte și probe, efectuarea unor constatări asupra produselor Hexi Pharma, respectiv a unor teste atât asupra concentrației substanțelor active, cât și teste privind eficacitatea microbiologică. Rezultatele testelor de eficacitate efectuate până în prezent sunt variate. Având în vedere că este în curs de efectuare o altă serie de teste de microbiologie, de eficacitate, în vederea verificării tuturor dezinfectanților ce fac obiectul cauzei, numai la finalizarea tuturor constatărilor dispuse se va putea face o evaluare de ansamblu a situației de fapt care să fie lămuritoare", se arată într-un comunicat transmis miercuri de către PÎCCJ.

Citeşte şi: Băsescu, despre Hexi Pharma: Cantacuzino e mai credibil decât Icechim. Anonimii de la Hexi au trecut pe la alte firme din branşă


Potrivit sursei citate, efectuarea testelor presupune alocarea unor sume importante de către Ministerul Public, iar pentru unele tipuri de teste de eficacitate care nu pot fi efectuate în România s-a apelat la un laborator acreditat dintr-un alt stat al Uniunii Europene.

"Astfel, soluția ce va fi dispusă în cauză de către procurori va avea în vedere atât rezultatele testelor și probele administrate până în prezent, cât și pe cele aflate în curs de derulare, întrucât, în conformitate cu dispozițiile art. 5 din Codul de procedură penală, pe parcursul urmăririi penale procurorii administrează probele atât în acuzare, cât și în apărare. Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirea răspunderii penale în cauză", se precizează în comunicat.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8747
RON
30 Oct
noapte 10 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H