Băsescu, despre Hexi Pharma: Cantacuzino e mai credibil decât Icechim. Anonimii de la Hexi au trecut pe la alte firme din branşă

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat la România TV că a aflat că analizele de la Institutul Cantacuzino n-ar arata diluari nici de 10 ori, nici de 50 de ori, nici de 4000 de ori în marea campanie anti Hexi Pharma şi anti medici. Trei din angajaţii Hexi Pharma care cred că sunt anonimi au cam trecut pe la alte firme cu acelaşi obiect de activitate, a dezvăluit Băsescu.

23 aug. 2016, 19:59
Băsescu, despre Hexi Pharma: Cantacuzino e mai credibil decât Icechim. Anonimii de la Hexi au trecut pe la alte firme din branşă

„Am aflat că s-au constatat diferenţe de compoziţie în limite acceptabile şi mai ales am aflat că la cea mai mare parte a probelor a rezultat că dezinfectanţii aveau acţiunea scontată. Dacă vă aduceţi aminte, în timpul scandalului eu am fost rezervat, singurele mele ieşiri au fost legate de faptul că nu-mi aminteam să fi primit vreo notă de la SRI despre Hexi Pharma. Toţi ştim că SRI-ul a spus că sunt sute de informări făcute, fără să pună degetul. Eu am spus da, au fost sute de informări despre situaţii din sănătate, dar nu-mi aduc aminte să fi fost vreuna „sunt dezinfectanţi care sunt apă chioară”, a punctat Traian Băsescu la România TV.

Eu cred în Cantacuzino

„Având în vedere că pentru mine Institutul Cantacuzino e mai credibil decât Icechim, Cantacuzino e autorizat, Icechim a făcut fără să fie autorizat la astfel de analize, ceea ce i s-a cerut de un anumit ziarist. Eu cred în Cantacuzino”, subliniat Traian Băsescu.

Citeşte şi:  Traian Băsescu, despre Hexi Pharma: Ceva nu se leagă, ceva miroase urât în acest scandal

„Timp de 10 ani, deşi se spunea că afacerea durează de ani de zile, n-am primit nicio informare de la SRI pe cazul Hexi Pharma. Sutele de spitale se aprovizionau de la hexipharma, SRI să nu prindă măcar o informaţie. Sursele care au fost prezentate public ca surse de informare certe au fost menţinute în anonimat total…dacă discutăm de o firmă criminală nu ai dreptul moral să stai ascuns, pitit şi să spui „eu sunt un anonim”.  Trei din angajaţii Hexi Pharma care cred că sunt anonimi au cam trecut pe la alte firme cu acelaşi obiect de activitate”, a dezvăluit Băsescu.

Dacă această ticăloşie ţinea de ani de zile, cât de imoral trebuie să fi fost managerul, dar şi medicii care după câteva zile de serviciu şi-ar fi dat seama? cât de imorali să fi fost aceşti oameni, încât să ştie că se folosesc dezinfectanţi care sunt apă cu săpun şi să nu spună stop? eu nu cred că există vreun manager din cele 300 de spitale care să fi ştiut că sunt diluaţi şi să fi continuat contra unei şpăgi să-i cumpere.

„Ce mai aflăm..că primim bombe nucleare din turcia, că prin nordul ţării se face contrabandă cu arme din ucraina…sunt cam multe elemente de denigrare şi cred că ar fi trebuit să fim mai atenţi. Cred că SRI a vrut să fie prudent şi a avut o doză de incorectitudine, sunt convins că nu există vreo informare dată la nivel de preşedinte, dânşii au trecut acolo…nu există nicio informare dată preşedintelui despre Hexi Pharma.

Eu nu am încă niciun element solid să spun „a fost o manipulare”.

Din declaraţia procurorului general am reţinut că Parchetul General e dispus să ceară analize în străinătate…este cea mai bună soluţie în momentul de faţă ca mostre sigilate să fie trimise la un laborator în străinătate, care să ne spună despre ce e vorba.

Citeşte şi: Tolontan iese la atac: Băsescu candidează la premiile Hugo şi Nebula cu postarea în cazul Hexi Pharma

Cătălin Tolontan a intervenit la România TV şi a declarat că nu crede că se pregăteşte muşamalizarea cazului.  Cred că procurorul general a exprimat nişte idei şi nu a înţeles nimic”.