Parchetul, REACŢIE oficială în cazul poliţistului MORT. Procurorii au cerut documente despre COLOANA OFICIALĂ

Procurorii au avut prima reacţie în scandalul legat de moartea poliţistului Bogdan Gigina în tragicul accident din Capitală. Parchetul anunţă că a cerut documente despre coloana oficială din care făcea parte poliţistul. Între timp, preşedintele Klaus Iohannis cere explicaţii de la premier şi de la vicepremierul Gabriel Oprea. Sindicatele din poliţie îşi exprimă susţinerea faţă de ministrul de Interne.

26 oct. 2015, 06:37
Parchetul, REACŢIE oficială în cazul poliţistului MORT. Procurorii au cerut documente despre COLOANA OFICIALĂ

Declaraţiile ministrului vin după ce sute de persoane s-au adunat, duminică, în Capitală, pentru a cere demisia lui Gabriel Oprea, după ce poliţistul Bogdan Gigină a murit în timp ce însoţea coloana oficială a vicepremierului, proteste similare fiind anunţate şi în alte localităţi din ţară.

Protestul s-a încheiat după aproape patru ore, după ce manifestanţii au ajuns şi la sediile Ministerului de Interne şi Guvernului, cerând pe tot parcursul marşului demisiile lui Gabriel Oprea şi Victor Ponta.

Procurorii au audiat deja poliţiştii din coloană, pe cei din intersecţii, pe muncitorii care făcuseră gropa pentru reperaţii la ţevile de gaze dar şi pe martorii accidentului. Într-un comunicat ofical procurorii susţin că nu au primit toate documentele oficiale de la Ministearul de Interne.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, despre poliţistul mort în accident: „Îi poftesc de urgenţă pe Oprea şi Ponta să dea lămuriri”

Potrivit România TV, procurorii aşteaptă informaţii de la poliţie, cum se organizează coloanele, plus persoanele care făceau parte din dispozitivul care l-a însoţit pe Oprea în acea seară.

Ministerul de Interne a comunicat faptul că nu poate oferi detalii, atât timp cât este o anchetă a procurorilor în desfăşurare. Cel care cere însă explicaţii este preşedintele.

Suntem în a cincea zi şi nu avem o luare de pozitie oficială din partea Guvernului. Este inadmisibil. Opinia publică aşteaptă lamuriri. Ii poftesc de urgenta pe Ponta si Oprea sa dea lamuriri. Nu ma refer la partea penala, ma refer la latura politică şi la lămuriri de ordin general„, a declarat Iohannis duminică în judeţul Arad unde participă la evenimente prilejuite de Ziua Armatei Române.

Şi sindicatele din poliţie au reacţionat în scandal spunând că Ministrul Gabriel Oprea nu trebuie să demisioneze. Potrivit poliţiştilor, responsabilitatea juridică pentru moartea colegului lor nu poate fi aruncată asupra ministrului de interne. Sindicatele din poliţie susţin că orice declaratii publice din partea celor implicati in eveniment pot influenta ancheta organelor judiciare.