Parchetul ucrainean: Iulia Timoşenko, implicată în uciderea unui parlamentar

Parchetul General din Ucraina are "dovezi incontestabile" privind implicarea fostului premier ucrainean Iulia Timoşenko în uciderea unui parlamentar şi om de afaceri în 1996, a anunţat sâmbătă procurorul general adjunct Renat Kuzmin.

RomaniaTV.net
26 nov. 2011, 11:54
Parchetul ucrainean: Iulia Timoşenko, implicată în uciderea unui parlamentar

Ievgheni Şcerban, membru al Radei Supreme şi director al corporaţiei financiare Anton, a fost împuşcat mortal la aeroportul din Doneţk, în noiembrie 1996. Soţia sa şi un angajat al aeroportului au fost ucişi de asemenea în atac. Opt persoane au fost arestate pentru această crimă la începutul anilor 2000, iar trei dintre ele au primite pedepse cu închisoarea pe viaţă.

Pavel Lazarenko, care a fost premier ucrainean în perioada 1996-1997, a fost acuzat că a ordonat crima. El ispăşeşte în prezent o pedeapsă cu închisoarea în Statele Unite, pentru spălare de bani.

Într-un interviu difuzat sâmbătă dimineaţă de postul ucrainean Inter TV, Kuzmin a afirmat că „au fost transferaţi bani în conturile bancare ale criminalilor de către firme deţinute de Lazarenko şi Timoşenko”, care erau aliaţi în anii ’90, informează RIA Novosti în pagina electronică.

În plus, „firma Somali Enterprises, care a transferat bani pentru uciderea lui Şcerban, i-a virat bani lui Timoşenko pentru a-şi cumpăra haine de blană, bijuterii, maşini sau pentru a plăti la hoteluri şi restaurante”, a adăugat acesta.