Parcul Tei din Capitală va fi dotat cu un roller coaster imens şi o casă a groazei FOTO

Parcul Tei din Capitală va fi transformat radical în perioada următoare. Primăria Sectorului 2 intenţionează să construiască, cu fonduri europene, un roller coaster imens, o casă a groazei cu un trenuleţ interior, plus un carusel, lanţuri, o roată mică şi una mare.

05 iun. 2013, 13:48

Primăria Sectorului 2 vrea să amenajeze un nou concept de parc de agrement care va purta vizitatorii într-o lume de basm din care nu vor lipsi personajele de poveste precum Verde Împărat, Ileana Cosânzeana şi Făt-Frumos.

Întregul parc este conceput ca o aventură în lumea poveştilor şi, în funcţie de traseul întreprins, de zona aleasă, aventura şi personajele întâlnite diferă„, a explicat Neculai Onţanu, primarul Sectorului 2, pentru b365.ro

Vedetele noului parc Tei-Plumbuita vor fi un roller coaster, denumit „balaurul cu şapte capete”, de unde vizitatorii vor avea ocazia să experimenteze senzaţii tari de la o înălţime de până la 15 metri, pentru cei mici urmând să fie pregătită o Casă a groazei pe o suprafaţă de 460 metri pătraţi.

„Roller coasterul va avea ca temă balaurul cu şapte capete şi va fi decorat ca atare cu panouri decorative şi butaforii care să susţină această poveste. Traseul pe care se ajunge la acest obiectiv este liniar, dar poate avea şi momente de repaos, oferite de zona de trepte care coboară spre lac, similar unei aventuri din poveşti, unde eroul are de parcurs un drum anevoios înainte de a ajunge la destinaţie. Casa groazei va avea ca temă tărâmul celălalt, atât în ceea ce priveşte decoraţia cât şin traseul interior al construcţiei. Ideea principală este un tărâm altfel care să conţină o mulţime de fiinţe fantastice şi decoraţii surprinzătoare care să sperie călătorul”, se menţionează în proiectul de amenajare a parcului Tei-Plumbuita.

CITEŞTE ŞI Un nou PARC ar putea fi construit în nordul Capitalei, pe malul lacului Băneasa FOTO

Conform sursei citate, în partea dreaptă a parcului, pe malul lacului, urmează să fie amplasate o roată mică (cu înălţimea de 16 metri) denumită „merele de aur” şi o roată mare „pasărea măiastră” care va urca până la 63 de metri înălţime oferind o privelişte de ansamblu asupra întregului parc.

De asemenea, în incinta parcului Tei-Plumbuita vor mai funcţiona un carusel „Herghelia Ilenei Cosânzeana” şi lanţuri care vor juca „hora ielelor”, plus multe alte locuri de joacă pentru copii, structurate pe grupe de vârstă.

Proiectul de amenajare a parcului Tei-Plumbuita va fi dezvoltat cu fonduri de la Uniunea Europeană în limita a 9 milioane de lei.

Proiectul urmează să fie implementat în 2014, finalizarea lui fiind preconizată cel târziu la jumătatea anului 2015.