Parcul Tei va fi transformat într-un Disneyland: roller coaster, casa groazei şi roată de 20 de etaje

Parcul Tei din Capitală va fi transformat într-un "mini-Disneyland". Primăria Sectorului 2 va dezvolta în zonă un proiect cu fonduri europene menit să ducă vizitatorii într-o lume magică de poveste, cu personaje fantastice specifice basmelor românești.

04 nov. 2013, 09:52

Noile amenajări propuse într-unul din cele mai vechi parcuri ale Bucureştiului includ printre altele un roller coaster, o casă a groazei cu trenuleţ interior, plus carusel, lanţuri, o roată mică şi o roată mare care să ofere o privelişte de ansamblu asupra lumii de basm din parcul Tei-Plumbuita, scrie b365.ro.

Primăria Sectorului 2 şi Agenţia de Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov au semnat, la mijlocul acestei luni, contractul de finanţare privind modernizarea parcului Tei-Plumbuita din fonduri europene, în valoare de 14,3 milioane euro.

Astfel, bucureştenii care vor vizita parcul Tei-Plumbuita vor avea parte de o experienţă de poveste. Aici, administraţia locală vrea să amenajeze un nou concept de parc de agrement care va purta vizitatorii într-o lume de basm din care nu vor lipsi personajele de poveste românești, precum Verde Împărat, Ileana Cosânzeana şi Făt-Frumos.

Întregul parc este conceput ca o aventură în lumea poveştilor şi, în funcţie de traseul întreprins, de zona aleasă, aventura şi personajele întâlnite diferă„, a explicat primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu.

Vedetele noului parc Tei-Plumbuita vor fi un roller coaster, denumit „balaurul cu şapte capete”, de unde vizitatorii vor avea ocazia să experimenteze senzaţii tari de la o înălţime de până la 15 metri, pentru cei mici urmând să fie pregătită o Casă a groazei din „tărâmul celălalt” pe o suprafaţă de 460 metri pătraţi, cu trenuleţ interior şi alte şase vehicule care să amintească de locomotiva cu două vagoane, supranumită o „minune a tehnicii mondiale”, şi care oferea o privelişte superbă de pe malul lacului Tei între anii 1950-1970, astăzi linia de tramvai care leagă Tei-ul de Pipera.

Potrivit primarului, în partea dreaptă a parcului, pe malul lacului, urmează să fie amplasate o roată mică (cu înălţimea de 16 metri) denumită „Merele de aur” şi o roată mare „Pasărea măiastră” care va urca până la 63 de metri înălţime oferind o privelişte de ansamblu asupra tuturor zonelor diferite de poveste: „Tărâmul lui Verde Împărat”, „Pădurea de Aramă”, „Şapte mări şi şapte ţări” şi „Pădurea de Argint”.

Un alt echipament ce va fi adus în parc, maşinuţele, se vor găsi la intrarea de pe strada Petricani şi vor avea tema Făt-Frumos şi tărâmul fermecat. Acestea vor fi însoţite de panouri tematice perimetrale care vor surprinde vitejiile feţilor frumoşi din basme. În plus, maşinuţele vor fi inscripţionate şi decorate diferit astfel încât să devină personaje de poveste: balaurul, zmeul, gheonoiaia, uriaşul, căpcăunul, Făt-Frumos şi Ileana Cosânzeana.

De asemenea, în incinta parcului Tei-Plumbuita vor mai funcţiona un carusel „Herghelia Ilenei Cosânzeana” şi lanţuri care vor juca „hora ielelor”, plus multe alte locuri de joacă pentru copii, structurate pe grupe de vârstă.

Proiectul de modernizare a Parcului Tei-Plumbuita urmează să fie implementat în 2014, finalizarea lui fiind preconizată cel târziu la jumătatea anului 2015.