Parcurile şi locurile de joacă din Sectorul 4, închise în perioada stării de urgenţă

Primăria Sectorului 4 a interzis accesul publicului în parcurile, locurile de joacă pentru copii aflate în vecinătatea blocurilor şi în spaţiile de relaxare destinate oamenilor de vârsta a treia. Astfel, două dintre cele mai populare parcuri din această zonă, Parcurile Lumea Copiilor și Orășelul Copiilor, au fost închise.

RomaniaTV.net
23 mart. 2020, 09:00
Parcurile şi locurile de joacă din Sectorul 4, închise în perioada stării de urgenţă

„Pentru implementarea exigenţelor cuprinse în ordonanţa militară nr. 2/2020 emisă în contextul epidemiei de COVID-19 şi având în vedere numărul mare de oameni care zilele trecute nu au respectat recomandările autorităţilor în privinţa distanţării sociale, Primăria Sectorului 4 a luat hotărârea ca începând cu ziua de ieri (22 martie) să interzică accesul publicului în toate spaţiile publice şi de relaxare de pe raza administrativ-teritorială.

Citeşte şi: Declaraţia pe propria răspundere şi adeverinţa de la angajator pentru a putea circula în România – modele

Decizia autorităţii locale priveşte atât parcurile pe care le are în administrare (Parcul Lumea Copiilor şi Parcul Orăşelul Copiilor), cât şi cele aproximativ 250 de locuri de joacă pentru copii aflate în vecinătatea blocurilor de locuinţe, precum şi spaţiile de relaxare destinate oamenilor de vârsta a treia (foişoarele şi locurile de fitness în aer liber)”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 4.

Aceeași măsură a fost luată încă de sâmbătă și de Primăria Sectorului 2. Măsura închiderii parcurilor şi a locurilor de joacă va rămâne valabilă pe întreaga perioadă în care România se va afla în stare de urgenţă, pentru o gestionare mai bună a situaţiei generate de noul coronavirus.

Noile măsuri prevăzute de ORDONANȚA MILITARĂ nr. 2 pentru limitarea răspândirii coronavirusului pe teritoriul României au intrat în viagoare de duminică seara, la ora 22.

Aceasta prevede că circulaţia persoanelor în afara locuinţei se va face numai cu respectarea măsurilor generale de prevenire a răspândirii COVID-19 şi evitarea formării oricărui grup de persoane, a anunţat Marcel Vela. 

Circulaţia persoanelor va fi limitată, între orele 6 – 22 fiind recomandate doar deplasările în interes de serviciu, la cumpărături sau pentru activităţi sportive individuale sau pentru nevoile animalelor de companie.

Citeşte şi: REPETAREA ANULUI ŞCOLAR, un scenariu luat în calcul de autorităţile din România în contextul epidemiei de coronavirus

Grupurile mai mari de trei persoane care nu au acelaşi domiciliu sunt interzise. Cetăţenii care circulă între orele 22,00 și 6,00 vor prezenta autorităților, la cerere, o declarație pe proprie răspundere sau o adeverință de la angajator, care să justifice deplasarea.