Parcurile şi terenurile de sport în aer liber din Sectorul 3, luate cu asalt de bucureşteni după pandemie

Este primăvară, o vreme superbă și, parcă mai mult ca oricând, după doi ani de pandemie și restricții, bucureștenii ies în aer liber. Și nu doar la plimbare, ci chiar la sport. În Sectorul 3, de exemplu, au la dispoziție mai multe spații nou amenajate, luate cu asalt, mai ales în weekend.

15 apr. 2022, 14:55

Vremea caldă i-a scos din case pe bucureştenii dornici de plimbări în aer liber. După pandemia de coronavirus, parcurile din Sectorul 3 al Capitalei sunt din nou pline. La fel şi locurile de joacă şi terenurile de sport. Baschet, fotbal, tenis sunt câteva dintre sporturile care pot fi practicate în parcuri, în locurile special amenajate.

Foarte căutate sunt și mesele de ping pong, nou montate în Parcul IOR și în câteva zone aflate în plină dezvoltare în Sectorul 3.

Citeşte şi: Robert Negoiţă: „Este nevoie să ducem locuinţele în zonele de margine pentru a reduce presiunea pe centrul oraşului”

Pentru unii, cea mai bună modalitate de a se relaxa și de a face mișcare este jogging-ul. Așa că pista de alergat este pentru perfectă pentru cei care vin în parcul IOR. Şi tot aici au fost amplasate aparate pentru cei care vor să practice  calisthenics.

Citeşte şi: Daniel Băluță și Robert Negoiță, întâlnire strategică pentru dezvoltarea Sectoarelor 3 și 4! Ce planuri au cei doi primari de sector

Specialiștii încurajează aceste activități, mai ales că mișcarea în aer liber, spun ei, e sănătate curată.

Iar cum obezitatea în rândul copiilor este o problemă tot mai gravă, tot specialiștii le recomandă părinților să îi încurajeze pe cei mici să practice un sport.