Pare un om cu chip normal, dar dacă îi vezi capul, te cutremuri. Este o eroare gravă a naturii! FOTO

Edward Mordake este cunoscut în istoria medicinei drept bărbatul cu două fețe. Acest caz a fost unul șocant, care în cele din urmă s-a încheiat cu sinuciderea lui Mordake.

25 feb. 2017, 16:27

Bărbatul cu două fețe a trăit în secolul al XIX-lea. Viața sa a fost una traumatizată pentru că, așa cum spunea Mordake, a experimentat iadul la propriu, dar și la figurat.

Drama bărbatului a început în clipa în care a doua sa față a început să-i vorbească. Acest fenomen ciudat se petrecea doar atunci când era singur și poveștile pe care i le spunea a doua față erau de-a dreptul șocante.

Mordake le spunea medicilor că fața situată în locul cefei sale îi șoptește noaptea, înainte de culcare, lucruri înspăimântătoare despre cum este în iad și ce va păți când va ajunge acolo.

Acesta a fost principalul motiv cu care Mordake încerca să-i convingă pe medici ca să-i înlăture cea de-a doua față. Însă niciun medic nu i-a crezut poveștile și din această cauză a primit numai refuzuri.

Bărbatul nu a mai suportat monstruozitățile la care era supus de cea de-a doua față și în cele din urmă a ales să se sinucidă. Avea 23 de ani și după cum declara înainte să comită gestul suprem, experimenta iadul pe Pământ.

Interesant este faptul că Mordake nu putea să-și controleze a doua față, care acționa în mod independent. După cum este scris în enciclopedia „Anomalii şi curiozităţi ale Medicinei”, scrisă de dr. George M. Gould şi dr. Walter L. Pyle, omul cu două fețe era întruchiparea îngerului și al demonului în același timp.

Mordake era un om cult, cu cunoștințe vaste despre extrem de multe domenii, dar cea de-a doua sa față era întruchiparea diavolului.

Cazul este un adevărat mister, o anomalie a medicinei care nu poate fi explicată nici în ziua de astăzi. Dacă Mordake avea un singur creier, cum reușea cea de-a doua față să acționeze independent?

Acestea este singura dovadă a existenţei sale. Fotografia prezentată este o replică din ceară creată de un artist, pe baza legendelor vremii.

Sursa: efemeride.ro