Parfumul îţi poate afecta pielea

Nu există persoană care să nu aibă un miros preferat oferit de un anumit parfum. Practic, parfumul face parte din ritualul nostru zilnic, însă tu știi la ce pericole te expui atunci când te dai cu parfum?

19 mai 2017, 09:18
Parfumul îţi poate afecta pielea

Parfumul, de multe ori ne ajută să lăsam o impresie plăcută în urma noastră, mai ales dacă îl aplici pe piele imediat după ce ai făcut duș. De cele mai multe ori câteva ore de somn bune și un parfum poate face diferența dintre o zi bună și una mai puțin plăcută.

Însă acum că se apropie vremea caniculară, știi la ce pericole te expune aroma ta preferată?

Prea mult parfum strică

Timpul cald aduce cu el neplăcutele transpirații și în acest caz majoritatea oamenilor ce se confruntă cu această problemă tind să folosească mai mult parfum, lucru deloc recomandat. Este mai mult decât posibil ca efectul pe care vrei să îl obții să fie taman pe invers.

În plus, combinația de parfum aplicat direct pe piele și expunerea la razele solare poate avea un impact negativ asupra sănătății tale.

„Aplicarea parfumului sau a loţiunii aftershave şi expunerea la razele soarelui poate conduce la apariţia unei afecţiuni numite poikilodermie”, avertizează dermatologii.

Poikilodernia se manifestă atât prin hiper şi hipopigmentare, cât şi prin spargerea vaselor capilare. Cea din urmă consecință este extrem de cunoscută în rândul populaţiei, foarte multe persoane confruntându-se cu ea.

Un alt pericol pe vremea caldă este atunci când mergi la piscină și folosești apoi uscătorul de păr prea aproape de piele. În felul acesta contribui la crearea unui dezechilibru al pielii.

Reacțiile ce pot apărea la suprafața pielii

Parfumurile răspândesc în mod volatil mirosuri plăcute ce tind să ne însenineze ziua, însă nu întotdeauna sunt și sănătoase. Acestea pot cauza adesea iritații sau inflamații la nivelul pielii. Studiile efectuate pentru a observa cum este influențată pielea de folosirea diverselor sortimente de parfum, au arătat faptul că majoritatea prezintă reacții se sensibilizare mai ales la nivelul tenului ce în timp pot deveni alergice.

Chiar dacă tu nu observi vreo iritație sau inflamație la nivelul tegumentului tău asta nu înseamnă că nu poți avea această problemă. O dată ajunge pe suprafața pielii, ingredientele din apa ta preferată pot să contribuie semnificativ la distrugerea colagenului din piele, să întervină în procesul de autorefacere a iei și în capacitatea de a se auto-apăra de factorii externi.

Dacă te știi cu o piele sensibilă sau te confrunți cu probleme precum rozaceea sau acneea, parfumul poate să îți creeze mari bătăi de cap. În acest caz ar trebui să le eviți la fel cum ar trebui să procedzi și cu uleiurile esențiale naturale.

Pielea pe lângă faptul că este cel mai mare organ al corpului are un rol extrem de important în apărarea organismului tău. Astfel că trebuie să îi acorzi o grijă deosebită.

Dacă obișnuiești să te dai cu parfum pe gât și apoi să ieși afară, expunerea la radiațiile solare poate favoriza diferite leziuni pe porțiunea parfumată, astfel fiind posibilă și o eventuală arsură. Se știe faptul că apa, lichidele atrag căldura soarelui, astfel parfumul în exces, mai ales în zona gâtului poate cauza o transpirație abundentă printre alte probleme.

Află cum îți poți prepara singur parfumul AICI