Parfumul perfect pentru când vei fi mireasă

Cu cât timp înainte de marele eveniment e bine să începi "vânătoarea" de parfumuri şi cum să te decizi mai uşor asupra unui singur sortiment din mulţimea de oferte?

RomaniaTV.net
25 ian. 2013, 10:37
Parfumul perfect pentru când vei fi mireasă

Nu te multumi ca in ziua nuntii sa porti orice parfum ai la indemana. Ai nevoie de un miros special, care sa te reprezinte, sa fie in ton cu personalitatea ta.

Pas 1: Pune-te la curent cu terminologia in domeniu

Nu e totuna sa folosesti apa de toaleta, apa de parfum sau parfum:

PARFUMUL (perfume/ parfum): este mirosul cel mai puternic si, de regula, cel mai scump din familia parfumurilor. In plus, are o concentratie mai mare de ulei, ceea ce inseamna ca persista mai mult si cateva pufuri sunt suficiente pentru a-i resimti din plin aroma.

Citeste si: 7 greseli de beauty inainte nuntii

APA DE PARFUM (eau de parfum/ EDP): nu are un miros atat de puternic si durabil ca si parfumul, dar e mai intens decat apa de toaleta.
 
APA DE TOALETA (eau de toilette/ EDT): este mai „slaba” si mai diluata decat apa de parfum si parfumul (are o concentratie mai mica de uleiuri) si e de regula imbuteliata in sticle cu pulverizator. Chiar daca, sa zicem, o sticla de 70 ml de EDT are acelasi pret cu una de 30 ml de parfum, gandeste-te ca apa de toaleta se consuma mult mai repede, deoarece mirosul ei nu e atat de intens si trebuie sa folosesti mai multa odata.

Citeste si: 7 reguli esentiale pentru proba rochiei de mireasa

Pas 2: Incepe cautarile

E bine sa incepi sa experimentezi cam cu o luna inainte de ziua nuntii, ca sa fii sigura ca pielea ta nu face vreo reactie alergica la vreunul dintre ingredientele parfumului.

Citeste pe Miresici.ro cum sa alegi parfumul perfect pentru nunta