Părintele Alexandru Argatu, fiul duhovnicului Ilarion Argatu, a murit într-un accident auto. A intrat cu maşina într-un stâlp

Preotul Alexandru Argatu, fiul marelui duhovnic Ilarion Argatu, și-a pierdut viața, marți, într-un grav accident rutier produs în județul Bacău, potrivit Monitorul de Suceava. Autoturismul condus de preot a intrat într-un stâlp și s-a răsturnat. Salvatorii ajunşi la faţa locului nu au mai putut decât să constate decesul.

RomaniaTV.net
12 aug. 2020, 15:30

Părintele Alexandru Argatu este cel mai mare dintre cei cinci copii ai mult-iubitului părinte Ilarion Argatu. Acesta avea două fete, care au devenit preotese, şi trei băieți preoți. Preotul Alexandru Argatu a scris o serie de cărţi despre viaţa tatălui său, dar şi lucrări în care a cuprins sfaturi şi învăţături pe care duhovnicul le-a dat, de-a lungul timpului, celor care l-au căutat.

„Doamne, ai grijă de sufletul iubitului nostru unchi, părintele Argatu Alexandru(Ducu) și așeză-l în rândul drepților!  Suntem tare triști că nu o să te mai vedem, dar ne bucurăm că te vei întâlni cu bunicul și bunica noastră (Părintele Ilarion și prezbitera Georgeta ), cu mama (prezbitera Profira) și te rugăm să le transmiți că ne este tare dor de ei”, a scris pe pagina sa de facebook Elena Gîrneață, primar al comunei Slobozia Ciorăști, nepoata părintelui.

preot Alexandru Argatu

„Părintele Alexandru Argatu de la Mănăstirea Boroaia, preot cu viață sfântă, liturghisitor de taină, rugător pentru mii de oameni, haiduc al credinței, ctitor de mănăstire și de zeci de Biserici, fiu de sfânt, a plecat la ceruri să îi spună lui Dumnezeu despre durerea poporului român.
Dumnezeu să-l așeze în soborul Liturghiei cerurilor”, scrie și părintele Ioan Istrati, preot în Arhiepiscopia Tomisului.

Citeşte şi O altă faţă bisericească, răpusă de coronavirus. Părintele stareţ s-a stins din viaţă la Institutul Matei Balş

Părintele Alexandru Argatu a finalizat biserica din centrul comunei Boroaia, a cărei construcţie fusese începută de tatăl său. În această biserică a şi fost înmormântat părintele Ilarion, în mai 1999, la vârsta de 86 de ani, alături de soția sa. În mai 2006, după împlinirea a șapte ani de la moartea sa, trupul duhovnicului a fost dezgropat și s-a descoperit că este aproape intact. Moaștele mult-iubitului părinte Ilarion Argatu sunt și acum venerate de credincioșii care ajung la Boroaia.