Părintele Calistrat a răbufnit: „Nu L-am convins pe Dumnezeu că merităm să vedem lumina”

Părintele Calistrat din Iaşi, un monah care are peste jumătate de milion de urmăritori pe Facebook, a explicat de ce anul acesta lumina nu a mai intrat în sufletele credincioşilor. El spune că acest lucru s-a întâmplat ca urmare a faptului că oamenii nu se mai roagă suficient, iar acest lucru nu este pe placul lui Dumnezeu.

RomaniaTV.net
22 apr. 2020, 19:26
Părintele Calistrat a răbufnit: „Nu L-am convins pe Dumnezeu că merităm să vedem lumina”

Gândiţi-vă că noi, în noaptea de Înviere, cântăm din canonul Paştelui ce? Acum toate s-au umplut de lumină, şi cele din cer şi cele dedesubt. Acum, însă, s-au umplut de obidă, de supărare, de întristare, de scârbă, de nemulţumire sufletească, pentru că nu mai putem fi părtaşi la Învierea lui Hristos, din cauza neputinţei personale. Păcatele noastre ne ţin departe de lumina lui Hristos. Argumentez cu ce spune Sfânta Scriptură. La miezul nopţii s-a făcut strigare. Maica Domnului a văzut lumina pentru că avea ochii minţii deschişi. Ştia cine este Iisus Hristos! Şi păstra cuvintele lui Iisus în inima ei. O să spuneţi de ce nu suntem noi vrednici să vedem lumina. Pentru că noi nu o mai merităm din cauza slabelor noastre rugăciuni, cu care nu l-am convins pe Dumnezeu că merităm să vedem un strop de lumină. Şi gărzile romane au adormit ca nişte morţi când au venit la mormânt. Aşa am adormit şi noi!„, a explicat părintele Calistrat, într-un video pe Facebook. 

Citeste şi În plin focar de coronavirus, reprezentanţii Arhiepiscopiei Sucevei au primit derogare pentru deplasare în afara zonei roşii

Cu puţin timp înainte de Paşte, părintele Calistrat a postat pe Facebook un mesaj prin care îi îndemna pe credincioşi să vină la biserică, în noaptea de Înviere, chiar şi pentru o oră. Preotul era de părere că ar fi trebuit să se facă o excepţie de la reguli pentru persoanele sănătoase şi cu vârste sub 50 de ani.

Mesajul oficial al Patriarhiei era, însă, altul, credincioşii fiind îndemnaţi să respecte regulile impuse de starea de urgenţă:

Orice mesaj contrar celui oficial oferit de Patriarhia Română, orice mesaj incitator la încălcarea reglementărilor oficiale ale autorităților, inclusiv de cele ecleziastice, este unul care NU reprezintă Biserica Ortodoxă Română”.