Părintele Calistrat aruncă bomba! De ce nu știu oamenii data la care vor muri. ”Este prima definiție pe care trebuie să o știe toți creștinii”

Moartea este un fenomen natural, inevitabil și ireversibil. Această etapă prin care toți o să trecem mai devreme sau mai târziu este privită de foarte mulți oameni ca un eveniment catastrofal și înspăimântător, însă Biserica are o viziune cu totul și cu totul diferită. Tradiția spune că așa cum nu știm când venim pe lume, nu știm nici ziua când vom pleca. Părintele Calistrat Chifan a explicat recent, de ce oamenii nu știu data la care vor muri.

04 iun. 2023, 15:55
Părintele Calistrat aruncă bomba! De ce nu știu oamenii data la care vor muri. ”Este prima definiție pe care trebuie să o știe toți creștinii”
Părintele Calistrat aruncă bomba! De ce nu știu oamenii data la care vor muri.

Părintele Calistrat aruncă bomba! De ce nu știu oamenii data la care vor muri. Chiar dacă moartea este privită ca fiind un subiect tabu, preoții și psihologii încurajează discuțiile pe această temă pentru ca oamenii să fie pregătiți din punct de vedere psihic și emoțional de acest moment.

Citește și Părintele Calistrat Chifan a dezvăluit ce salariu primește un preot din România: „Să nu credeți că-i mai mult!”

Părintele Calistrat aruncă bomba! De ce nu știu oamenii data la care vor muri

De regulă nimeni nu cunoaște cu exactitate data la care va avea loc acest eveniment însă, sunt și oameni care știu și presimt că vor muri cu doar câteva zile înainte de a se întâmpla și încearcă să își pună în ordine lucrurile în zilele care le-au mai rămas.

Aceste cazuri le-au ridicat foarte multe semne de întrebare oamenilor de-a lungul timpului, însă părintele Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni a elucidat acest mister.

„Ar trebui să patinăm ușor în ideile Sfintei Scripturi, pentru că de aici vom încerca să atingem și paterical, și oarecum teologic, ideea. În primul rând, ce este moartea? Este prima definiție pe care trebuie să o știe toți creștinii. Este despărțirea sufletului de trup și începerea vieții transcendentale, adică dincolo de trup, sau viața cea veșnică. (…)

Unde întâlnim pentru prima dată terminul sau ideea de moarte? O întâlnim exact în Grădina Raiului, unde este Izvorul Vieții. Foarte interesant, să fii profesorul unui elev, acela era Adam, respectiv Eva, care primesc de la Dumnezeu o învățătură simplă și curată: orice luați din grădina aceasta, consumați, gustați, spre știința voastră, trebuie să mai știți un lucru. Dumnezeu are o măsură. A binelui, pe care nu o puteți cunoaște până când nu vi se descoperă, noi mergem în taina dumnezeirii prin revelație, prin mistică, prin răpire (…)”, a explicat părintele Calistrat Chifan, potrivit Click.

Studiile arată că în fiecare an peste 56 de milioane de oameni mor și că foarte puțini presimt când se apropie ceasul morții.

„Există etape ale morții, iar atunci când acestea sunt recunoscute și acceptate, se deschide ușa pentru pace și grație. Cineva poate fi «pe moarte» pe parcursul a atâtea zile, săptămâni, chiar luni. Totuși, pe măsură ce intră în ultimele zile, încep schimbări identificabile. Oamenii experimentează adesea viziuni. Adesea, li se pare că vorbesc cu cei dragi care au murit înaintea lor. Aceștia pot sta lângă pat sau pot sta pe un scaun din apropiere – dar persoana muribundă îi vede și îi aude clar. Este important de reținut, aceasta nu este o halucinație. Halucinațiile provoacă suferință și teamă. Viziunea este în general pașnică și liniștitoare… De asemenea, s-ar putea să observați că individul muribund se uită în sus și în colțul din dreapta al camerei – din nou, un semn al viziunii”, a declarat Niki Yarnot, MSW, LASW, coach de carieră și de viață.

Citește și Părintele Calistrat Chifan a vorbit despre marea sa iubire: „Am ochit o fată și frumoasă, şi harnică”. Cum s-a terminat povestea lor de dragoste VIDEO