Părintele Calistrat Chifan: ”Toată lumea spune că dacă ești credincios, familist și patriot ești extremist”

Părintele Calistrat Chifan este dezamăgit de discuțiile din societatea românească din ultimele zile. Părintele susține că în societate există o presiune mare ca oamenii să nu mai aibă nevoie de Dumnezeu.

11 dec. 2020, 18:38
Părintele Calistrat Chifan: ”Toată lumea spune că dacă ești credincios, familist și patriot ești extremist”

Părintele Calistrat Chifan atrage atenția și susține că populația este din ce în ce mai presată să învețe că nu mai au nevoie de Dumnezeu și încearcă să se occidenteze.

De asemenea, preotul susține că trebuie să redescoperim omul nataral, care are nevoie de aer, de natură, agricultură și mai ales de pământ.

Citește și: Reacţia părintelui Calistrat după ce autorităţile au interzis pelerinajele în alte judeţe: „Raed Arafat se crede Zeus”

”Ați văzut, toata lumea spune că dacă ești credincios esti extremist, daca esti familist esti extremist, daca esti patriot esti extremist. Bine ca atunci când ești mizerabil și desfranat esti perfect, atunci când omul nu il are pe Dumnezeu. Suntem din ce în ce mai presați sa ne învățăm ca nu mai avem nevoie de Dumnezeu, trebuie să fim foarte atenți. Ni se cere să ne occidentalizam” , susține părintele.

”La nivelul Occidentului nu vom fi niciodată pentru ca noi nu facem ce face occidentul. Pentru ca trebuie să ai bani, să ai putere, să fi fost stăpân de colonii, trebuie sa fi jerfit lumea așa cum au făcut cu țările sărace și au strâns averi, iar astăzi sunt bogați.

Noi am fost o țară de văcari, de oieri, de apicultori, de agricultori.. Și îi mulțumim lui Dumnezeu că ne-am ridicat la nivelul la care suntem. Suntem prima generație care nu porta opinci, sau dacă le mai poartă le poartă doar ca amintire și ca o mândrie, și suntem prima generație care a învățat ce înseamnă pantalonii cu dungă și cravata. Pentru ca românul a umblat in costum national, acum au iesit la moda hainele nemțești. Asta nu inseamna ca trebuie sa ne salbaticim cu sufletul doar ca să beneficiem niște lucruri pe care oricum într-o zi le părăsim.” , susține părintele.

Părintele Calistrat Chifan: ”Să facem un exercițiu de logică. Ce facem dacă de mâine schimbă Dumnezeu legile actuale și dacă de mâine nu mai avem curent? Dacă trebuie să revenim la opaițul cu fitil și la a ne procura singuri hrana. Pentru că suntem împinși sa trăim o viață tip cușcă, totul depinde de magazin și portofel, altfel nu mai știm să trăim. Circulăm doar cu mașina sau autobuzul și devenim nervoși, agitați, înjurăm în trafic, ne supărăm din orice, avem depresii” , a precizat Părintele Calistrat.

Să învățăm să redescoperim omul natural care are nevoie și de aer, de natură, de agricultură, și cel mai mult de pământ. Căci, tot românul s-a grăbit sa vândă pământul, jumătate” , conchide acesta.