Reacţia părintelui Calistrat după ce autorităţile au interzis pelerinajele în alte judeţe: „Raed Arafat se crede Zeus”

Părintele Calistrat Chifan a reacţionat dur după ce autorităţile au interzis pelerinajele în alte localităţi. Într-o intervenţie la Antena 3, duhovnicul l-a acuzat pe şeful DSU, Raed Arafat, că face confuzie între restricţii şi abuz şi că îşi bate joc de sufletul românilor.

RomaniaTV.net
06 oct. 2020, 14:09
Reacţia părintelui Calistrat după ce autorităţile au interzis pelerinajele în alte judeţe: „Raed Arafat se crede Zeus”

Mitropolitul Teofan a stabilit reguli foarte exacte privind pelerinajul, nu s-a mai concentrat pe 2-3 zile, ci pe perioada de 10 zile, astfel ca atunci cand vin autocare sa intre in oridne, cu distanta, masca, dezinfectant. Sa fim atenti ca, inainte de a guverna oamenii lumea, guverneaza Dumnezeu. E interesant ca acest COVID nu intra intr-un mall, nu a intrat in sectiile de vot„, atrage atenţia părintele Calistrat Chifan.

Citeste si Părintele Calistrat: Când treci prin greutăţi şi ai necazuri, rosteşte aceste cuvinte cu mare încredere şi lucrurile se vor linişti

Preotul lansează o serie de acuze la adresa secretarului de stat Raed Arafat, căruia îi reproşează că se comportă ca „Zeus” şi că nu respectă voinţa poporului.

Dl Arafat se poarta ca Zeus, ca Nostradamus, doar ca dumnealui confunda abuzul cu anumite restrictii, isi asuma aceasta putere peste Sinodul BOR, peste pozitia Patriarhului Daniel care nu a fost consultat. Nu pot sa-ti bati joc de sufletul roman. Trebuie sa arati un pic de respect fata de popor. Nu ma intereseaza de restaurante, ca acolo merge cine are bani, dar la biserica vine orice sarac.

Ne putem infecta la biserica, dar in spatiile de vot de ce nu ne-am putut infecta pana cand edilii nu si-au luat scaunele moi? Eu sunt de acord cu hotararile, dar nu cu abuzurile. Si de Craciun vor spune ca COVID-ul este ortodox si vine la Biserica”, spune părintele Calistrat.