Părintele Calistrat dezvăluie rugăciunea scurtă, dar foarte puternică pe care e bine să o spui la necaz: „Ai să vezi că lucrurile rele se potolesc de la sine”

Viaţa niciunui om nu este lină şi pe cât de frumoase sunt urcuşurile, pe atât de copleşitoare sunt coborâşurile. Atunci când necazurile sunt prea greu de dus, mulţi dintre noi îşi găsesc alinarea în credinţă.

07 feb. 2022, 16:31
Părintele Calistrat dezvăluie rugăciunea scurtă, dar foarte puternică pe care e bine să o spui la necaz: „Ai să vezi că lucrurile rele se potolesc de la sine”

Părintele Calistrat are, pentru aceste situaţii, o soluţie rapidă. Este vorba despre o rugăciune extrem de scurtă, dar foarte puternică, ce face adevărate minuni.

Când aveţi câte o greutate sau un necaz, nu vă mai frământaţi până vi se sparge un vas de sânge la cap, sau vă îmbolnăviţi de stres şi luaţi tone de pastile. Ci spuneţi aşa: „Doamne, Tu m-ai lăsat să alunec în necazul acesta, Tu ajută-mă să ies!” 

Şi începi cu Paraclisul Maicii Domnului, cu Acatistul Mântuitorului, cu o rugăciune la Sf. Mina şi o mai rogi pe Maica Domnului şi la Acoperământ, şi mai zici ici colo şi un Sf Spiridon, şi mai este şi Mihail şi Gavril pentru duşmani, şi ai să vezi că lucrurile rele se potolesc de la sine„, spune părintele Calistrat, potrivit ortodoxia.me

Citeste si EXCLUSIV Părintele Calistrat relatează experienţa tulburătoare trăită în secţia ATI şi demontează fake-news-ul din jurul morţii părintelui Ghelasie/Cum justifică temperamentul vulcanic al Dianei Şoşoacă şi de ce ar vota-o pe Gabriela Firea în fruntea ţării

De asemenea, părintele Calistrat îi sfătuieşte pe credincioşi să nu-şi povestească necazurile oricui.

„Povestindu-i altuia necazul tău nu faci altceva decât să îi dai prilej să te discute și să râdă! Toate problemele personale pe care le avem fiecare și pe care le-am discutat cu duhovnicul, nu cu nașa, nu cu vecina, nu cu mătușa, nu cu prietena…

Pentru că ajungi într-o zi să spui „Vai cât am investit și m-a trișat!”, dar nu e vina ei, e vina ta! „Vai cât suflet am pus și m-a vândut!”…astea sunt prostii omenești! Tu, încrederea totală și inima totală trebuie să i-o dai lui Dumnezeu!

Stai și vorbește cu Maica Domnului la icoană și dacă nu îți răspunde ea nimic, răspunsul îți vine singur în minte! Tăcerea icoanei și a Maicii Domnului în fața ta când te vaiți de greutăși, este de fapt răspunsul la problemele tale! Taci și te roagă!”, recomandă părintele Calistrat.

Părintele Calistrat dezvăluie singurul păcat de neiertat

Părintele Calistrat spune, de asemenea, că oamenilor li se iartă toate păcatele dacă se roagă din inimă, dar un singur păcat este de neiertat, iar acela este necazul pricinuit aproapelui.

Dumnezeu poate ierta absolut toate păcatele. (…) Singurul păcat de neiertat, ca să fim în acord cu Sfânta Scriptură, este păcatul evidenței împotriva aproapelui. Atunci când noi pricinuim necaz celui din jurul nostru – suferință, moarte, durere, întristare, scârbă -, și nu putem spune cuvântul iartă-mă sau cer iertare, atunci păstrăm în noi acea încărcătură de păcat„, a spus părintele Calistrat, într-un interviu mai vechi la Antena 3.

Citeste si Nu face niciodată asta când împrumuţi bani. Părintele Calistrat, apel către credincioşi: Este cel mai mare blestem şi cel mai mare păcat!