Părintele Calistrat pune punctul pe i. Cât costă în realitate o nuntă și câți bani se lasă la biserică: „Ai citit în Scriptură ce înseamnă zeciuiala?”

Nunta e unul dintre cele mai frumoase evenimente din viața unui cuplu. Însă, desigur, ca să poți face pasul cel mare ai nevoie de o sumă frumușică de bani.

25 feb. 2024, 19:32
Părintele Calistrat pune punctul pe i. Cât costă în realitate o nuntă și câți bani se lasă la biserică: „Ai citit în Scriptură ce înseamnă zeciuiala?”

E nevoie să plătești meniul de la restaurant, muzica, decorațiunile, vestimentația, florile și, desigur, se plătește și la biserică. Părintele Calistrat a făcut calculul și a dezvăluit câți bani ar trebui să plătești în total pentru un astfel de eveniment.

Părintele Calistrat le-a dezvăluit tuturor cât costă o nuntă în 2024 și ce cheltuieli implică mersul la biserică. Părintele spune că mulți fac tot felul sacrificii financiare pentru nuntă, dar când vine vorba de biserică dau înapoi.

Potrivit părintelui Calistrat, nuntașii ar trebui să plătească la biserică 10% din totalul câștigurilor pe care le au cu nunta. Răspunsul său i-a lăsat pe toți cu gura căscată.

Citește și Veste tristă în lumea culturii! A murit criticul și istoricul literar Alex Ștefănescu, la vârsta de 76 de ani

„Părintele Calistra: Ai citit în Scriptură ce înseamnă zeciuiala? că 10% din ce câștigi trebuie să dai la biserică? Da, ei, acuma, mă ascultă-mă: cât a costat rochia miresei? 2.000 – 3.000 euro da?! cât înseamnă? 150 milioane… cât o costa muzica? 100 de milioane… cât a costat fotograful? 50 de milioane… cât a costat coregrafia? 100 de milioane… cât a costat tot aici? Ce aveți voi? Șampanii, mese, povești? Toată asta? 100 de milioane da, cât costă masa la restaurant? 2 – 300 de milioane.. da deci vă ridicați undeva aproape la un miliard de investiții cu nunta… Cel puțin 20.000 euro i-ați tocat?

Enoriaș: Da, Părinte, da, cred că și mai bine…

Părintele Calistrat : Înmulțește 10% și trece-mi-i în cont sau pune-mi-i în plic.

Enoriaș: Părinte, mata’ te auzi ce vorbești?

Părintele Calistrat: Păi adică eu nu înțeleg un lucru: L-ați luat pe Dumnezeu de prost?! El e ultimul fraier la care ați venit să vă dea harul, după ce voi ați cheltuit atâtea lucruri, care de a doua zi nu mai sunt valabile?! Rochia o arunci, mâncarea ai mâncat-o, banii i-ai cheltuit? Restaurantul l-ai părăsit, florile s-au veștejit, sticlele goale le-ai aruncat și toată povestea s-a terminat. Dar cununia de la Dumnezeu rămâne! Aia e cea mai importantă.

Enoriaș: Părinte, mi-ați stricat tot fengshuiu’…

Părintele Calistrat: Păi nu ți-am stricat tot fengshuiu’. Tu dă-mi cât vrei, da’ ca să știi că nu-l prostești pe Dumnezeu. Să-ți intri bine în cap!

Enoriaș: O, părinte, bine a zis cine a zis că popii sunt zgârciți!

Părintele Calistrat : Da, băi, sunt hapsâni și zgârciți. Am vrut doar să-ți dau o lecție să vezi cât costă deșertăciunea, care este până la urmă egală cu zero, e o zi de distracție. Că unii fac nuntă și plătesc după nuntă de le sar ochii. Știți câți rămân cu datorii și cu probleme, și cu obligații, și cu împrumuturi?! Și stai că n-ai terminat nunta! Tu toată viața cât trăiești trebuie să mergi la toți prietenii, în raport de inflație și să cotizezi, pentru că ei au fost la nunta ta. Deci uite, te-ai distrat odată da’ distracția continuă ca la căsuța de la cec. Când?“, a explicat preotul Calistrat Chifan la BZI Live.

Citește Ce mâncăruri preferă mai marii lumii. Papa Francisc are pe masă mâncăruri simple, iar Vladimir Putin a călcat pe urmele lui Stalin