Părintele Constantin Necula, cea mai dură lecţie despre recunoştinţă: „Am mâncat cartofi fierţi ani de zile, acum facem herpes de la rucola. Bogăţia ne-a tâmpit cu totul”

Prinşi în vâltoarea evenimentelor care ne animă şi, deseori, ne agită viaţa, mulţi dintre noi uită să-I mulţumească lui Dumnezeu pentru ceea ce au. Nu uită, însă, să-I ceară atunci când se află la nevoi.

23 feb. 2023, 13:10
Părintele Constantin Necula, cea mai dură lecţie despre recunoştinţă: „Am mâncat cartofi fierţi ani de zile, acum facem herpes de la rucola. Bogăţia ne-a tâmpit cu totul”

Părintele Constantin Necula ne aminteşte cât de fericiţi, mulţumiţi şi recunoscători eram în vremurile în care nu aveam mai mult decât strictul necesar şi cât de nemulţumiţi şi nerecunoscători am devenit de când situaţia financiară nu mai este o problemă: „Ne-am tâmpit cu totul„, este concluzia îndrăgitului duhovnic.

Se spune că cel mai dificil examen din viaţă este să suporţi privirea copiilor tăi când n-ai ce le pune pe masă. Dar ce binecuvântare este când suporţi privirea, ei te înţeleg, te îmbrăţişează şi îţi spun: ‘Tată, tu eşti cel mai important la masa asta pentru că ne-ai dat nădejdea că mâine va fi mai bine’.

Poporul român care a mâncat cartofi fierţi ani de zile a ajuns acum să aibă herpes de la rucola. Atenţie! Noi săraci am mai fost şi nu ne era rău. Acum de când suntem bogaţi ne-am tâmpit cu totul„, este mesajul părintelui Constantin Necula.

@rombee2022 Cel mai dificil examen din viata… #viata #parinteleconstantinnecula #binecuvantare #foryou #fypシ ♬ sunet original – 🍯RomBee

Citeste si Cele două situaţii în care femeile nu au voie să intre în biserică. Recomandarea părintelui Necula: „Unii preoţi exagerează. Nu avem cabinet ginecologic la intrarea în biserică”

Părintele Constantin Necula, verdict despre societatea românească: „Suntem o Românie obosită în obsesii”

Părintele Necula a explicat cât de important este să ne ţinem departe de cele rele şi cum poate fiecare dintre noi să realizeze acest lucru. De asemenea, părintele a subliniat faptul că românii au ajuns să fie sclavii obsesiilor, care nu mai ştiu să cultive adevărul.

Citeste si Părintele Necula explică legătura proteinei în cruce cu Dumnezeu: „Crucea propune un program de viaţă serios, fără excese, fără descumpăniri”

Să nu conlucrăm cu judecarea aproapelui. Suntem în miezul unor zile teribile. Ne acuzăm unii pe alţii de incompetenţe crase, de mârşăvii şi trădări. Şi aşa şi suntem, într-o permanentă trădare de valori. A te înstrăina de rele înseamnă a făptui binele în numele lui Hristos nu al vreunei ideologii care face din bine prilej de propagandă. Smerirea noastră e principalul mijloc prin care sufletul nostru se depărtează de răutăţi şi rău.

Suntem o Românie obosită în obsesii. Am pierdut idealul unităţii reale şi liderii politici adevăraţi întârzie să apară pentru că nu cultivăm adevărul, ci dreptăţile de partid”, a explicat preotul.