Părintele Constantin Necula, lecţia din spatele expresiei „să îţi porţi crucea”: „Oamenii ar fi uimiţi”

Părintele Constantin Necula a dezvăluit lecţia din spatele expresiei "să îţi porţi crucea", o expresie des folosită de creştini.

28 apr. 2023, 19:29
Părintele Constantin Necula, lecţia din spatele expresiei „să îţi porţi crucea”: „Oamenii ar fi uimiţi”

Părintele Constantin Necula a subliniat importanta acceptării vieţii şi a provocărilor pe care Dumnezeu ni le dă pentru a ne întări.

În acest context, părintele a explicat ce însemnă să îţi porți crucea şi să ai mintea lui Hristos. „Să nu-ți desfaci niciodată mintea de prezența lui Dumnezeu. E foarte important pentru că a gândi la Dumnezeu e prima parte. „De voieşte cineva să vină după Mine”. Să-şi ia crucea înseamnă deja un act mult mai voluntar, mult mai activ.

Înseamnă să cuplezi la creierul acesta uman tot ceea ce înseamnă voința ta, dragostea ta, empatia ta și să-mi urmeze, să vină să-mi urmeze să-și ia crucea.

Paşte ortodox vs Paşte catolic. Părintele Calistrat Chifan şi ÎPS Calinic: „Nu te poţi juca în Biserică, sunt discuţii inutile”
Vezi că nu vorbește să-mi ia crucea mea. Nu, aici e crucea Lui. Fiecare persoană o are pe a sa (n.r crucea). Observi cât de personal și cât de subiectiv e cu noi? Nu ne privește ca pe niște animăluțe mici și fragile pe care le crește într-o crescătorie, ci pur și simplu e una cu noi.

De aia e impresionant că noi suntem chipul slavei lui Dumnezeu, care tinde spre asemănare. Parte din chip este rațiunea, este creierul, este empatia care ține de inimă, care ține de tot cognitivul acesta social, dacă vrei.

E foarte așezată Scriptura în adevăr. De aceea unii dintre cei care sunt mari specialiști în științe medicale sunt și apropiați de Scriptură.

Dacă ar ști oamenii câte soluții, inclusiv chirurgicale, s-au descoperit de către medici stând cu Biblia în mâna, ar fi uimiți”, a spus părintele Constantin Necula în emisiunea De-a viaţa ascunselea de la Antena 3.

Când îți iartă Dumnezeu păcatele, de fapt. Părintele Constantin Necula: „Dispus să ne aştepte, până la un punct”
Părintele Constantin Necula a vorbit, de Crăciun, despre iertarea păcatelor și cum privesc creștinii relația cu Dumnezeu. El a recunoscut că și el este păcătos, dar știe că Dumnezeu este răbdător și dispus să îi aștepte pe toți, până la un punct. El a vorbit despre indolență și faptul că mulți oameni susțin că nu se pot schimba.

Părintele Constantin Necula, despre iertarea păcatelor

Părintele Constantin Necula este foarte popular în rândul credincioșilor, atât pentru felul în care vorbește despre Dumnezeu, cât și pentru învățăturile pe care le propagă printre aceștia. „Le spun că îi înțeleg mai mult decât cred ei. Eu însumi sunt un păcătos, unul mare, dar ştiu că Dumnezeul nostru este un Dumnezeu al milei şi al răbdării.

Şi că numai în faţa acestui exerciţiu al milei lui Dumnezeu şi tot te lași cucernicit de El. Mie, de aia îmi place Hristos. E de treabă! Este un Dumnezeu foarte dispus să ne aştepte, până la un punct.

Care este punctul? Indolența noastră în care ne scuzăm păcatele cu faptul că nu putem să ne schimbăm.

Zicem: nu am ce face, asta e firea mea. Pe bune? Nu poţi schimba cursul unei ape? Poate. Nu poţi schimba geografia unui munte? Poate.

Dar pot să schimb ochiul meu asupra muntelui. Trebuie să urc mai sus şi deja văd altfel. În general, îi încurajez pe oameni să nu-l vadă pe Dumnezeu ca pe dușmanul lor sau ca pe contabilul lor. Alţii contabilizează ce facem şi cum trăim, Hristos nu”, a spus părintele.

”Dumnezeu îngăduie și furia noastră”
El a mai explicat că Dumnezeu te ajută să iei decizii și să ai curajul să fii drept. El îngăduie credincioșilor și furia, cât timp este alungată prin rugăciune.

Gigi Becali a părăsit România, la două zile după ce a anunțat că se retrage din fotbal. Unde a plecat patronul FCSB
„El este atent. Sfințenia înseamnă să ai curaj să te uiți în ochii lui Dumnezeu. Când stai şi te uiți un pic la El, e ok. Dar când stai tot timpul să te judeci cu El şi chiar să-i reproșezi câte ceva Dumnezeu sporește capacitatea de a gândi împreună cu el.

Dumnezeu îngăduie şi furia noastră. Doar să faci din furie rugăciune la momentul potrivit. Îi indemn să fie curajoși, să aibă răbdare cu Dumnezeu, că Dumnezeu are răbdare cu ei. Primul care se întoarce în inima lor e EL, oricât de goală şi de prăpădită ar fi inima asta. Am primit nişte lecții majore mergând în penitenciare la Gherla, Iudla, Jilava, pe unde am umblat. Mi se pare că oamenii aia au înțeles despre libertate mai mult decât învățăm noi în libertatea propriu-zisă”, a explicat părintele.