Părintele Damaschin face adevărate minuni: Are în grijă 10 mii de copii și cheltuie 600.000 de euro, de trei ori pe an, pentru ei. Ratele la bancă pe lună sunt de rândul zecilor de mii de euro!

Preotul Dan Damaschin este un părinte cu 10.000 de copii. Deși pare aproape ireal, oameni ca el chiar există. Acesta are în grijă copiii fără casă, mame abuzate și oameni care au avut parte de o soartă grea.

02 dec. 2021, 11:26
Părintele Damaschin face adevărate minuni: Are în grijă 10 mii de copii și cheltuie 600.000 de euro, de trei ori pe an, pentru ei. Ratele la bancă pe lună sunt de rândul zecilor de mii de euro!

Părintele Damaschin face adevărate minuni. Alex Dima a dezvăluit în podcastul ”Pâine și Sare” că preotul cheltuie nu mai puțin de 600 de mii de euro, de trei ori pe an, pentru acești copii pentru a le asigura doar hainele și rechizitele școlare pentru anul în curs.

Părintele Damaschin face adevărate minuni: Are în grijă 10 mii de copii și cheltuie 600.000 de euro, de trei ori pe an, pentru ei. Are rate la bancă de 50.000 de euro, pe lună!

”Mă întorc de la filmările pe care noi le tot dăm de 1 Decembrie. Noi de 1 Decembrie dăm partea frumoasă a României. Am căutat și dăm oameni care fac anumite lucruri bune, români adevărați. Ei chiar există. Să discutăm despre părintele Damaschin de la Iași. Are în grijă 10 mii de copii. Eu cui am spus când m-am întors de la filmare se miră și întreabă – câți?-. E un singur om. Asta nu înseamnă că lucrează singur și stă cu cei 10 mii de copii în fiecare zi. Dar este priza de la care acești copii se alimentează. El de trei ori pe an, masiv de Paște, Crăciun și la începutul anului școlar le duce daruri copiilor.

Daruri însemnând pachete cu hăinuțe de Crăciun goase, la Paște de vară și de primăvară, iar la început de an școlar de școală și rechizite școlare. Fiecare pachet costă 60 de euro. La 10 mii de copii, sunt 600 de mii de euro, de trei ori pe an, doar aceaste pachete, la care se adaugă 120 de case, pline cu oameni, are rate la bancă, în fiecare lună 50.000 de euro.

Are liste și are o roată care a început să radieze printre județele limitrofe. El spune că nu poate să doarmă pentru că i-a zis un copil că ar vrea să mănânce fidea cu lapte. Îi zumzăie telefonul, mereu îl caută cineva. Banii vin din ajutoarele oamenilor. Important e că vin sumele astea foarte mari acolo. Are vreo 70 de tineri la cămin, sunt nenumărate mame care vin la el să ia lapte și pampersi pentru copii.”, a declarat Alex Dima, în podcastul părintelui Visarion Alexa.

Citește și: Preotul Dan Damaschin, binefăcătorul sărmanilor: „Copiii nu ştiu de vaccinuri. Ştiu de foame şi de frig”